Borgo del Tiglio

B. del Tiglio, Sauvignon '21

2021

Sauvignon Friulano - ikke at sammenligne med den franske udgave. Stor, stor vin fra mesteren i Friuli, Nicola Manferrari 

Pris
Log ind for at se B2B priser

Borgo del Tiglio Collio Sauvignon Friulano (Blanc) 2020

Ekstremt elegant Sauvignon Friulano, der med winemakerens egne ord er helt anderledes end dens Franske udgave - Sauvignon Blanc.
Drueklaserne er mindre, stokkene yder mindre og druerne er mere aflange i formen. Når druerne er modne, opnår de et højere syreniveau end de franske og et ligeledes højt sukkerniveau.

Vinen er dyb gulgrøn og dufter af drivhus om sommeren, nyslået græs og en perfekt moden hvid fersken, lidt stikkelsbær. Duften afslører også en flintet, mineralsk note.

I munden er vinen fantastisk intens og balancerer de sødmefulde, modne frugtnoter med en grønstilket, vegetal note og en syre der er ekstremt vedholdende. Eftersmagen er lang og alt spiller, som det plejer, med vinene fra Nicola Manferrari. 

Oplagt til grønne (for)retter og til skalddyr, eksempelvis hummer. Kan snildt håndtere en tomat-baseret sauce med basilikum og går glimrende til pecorino-ost!

Detaljer
LandItalien
OmrådeFriuli-Venezia Giulia
ProducentBorgo del Tiglio
Årgang2021
DruesortSauvignon Blanc
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol15 %
LagringSmå egetræsfade fade, mest brugte

Borgo del Tiglio

Hvidvine i særklasse fra mesteren af Collio-distriktet, Nicola Manferrari 

Vinhuset Borgo del Tiglio er et af de mest respekterede huse i Friuli-Venezia Giulia. Vinhuset består af tre mindre vinbrug, alle beligende i Collio-distriktet ved byen Brezzano, blot ca. 20 km fra Adriaterhavet og ca. 30 km fra Alperne. Det samlede beplantede markareal udgør ca. 9 hektar.   Borgo del Tiglio drives og ejes af perfektionisten Nicola Manferrari, som er kendt for sin kompromisløse stil, og sit høje fokus på detaljen i alt hvad han foretager sig. Han overtog den første af vingårdene i 1981 - efter faderens alt for tidlige død - og skiftede dermed sit virke som farmaceut ud for at videreføre familiens traditioner ud i vin.

Vi mødte Nicola første gang på VinItaly 2010, og blev straks imponeret over det vi mødte: ikke alene vine af en kvalitet der lå milevidt over niveauet vi så hos mange af de konkurrerende - meget velrenommerede - producenter i Fruli, men også den meget seriøse tilgang og stolthed der blev udvist under præsentationen af husets vine. 

Bland andet Tocai fra Borgo del Tiglio er en reference-vin i regionen, men huset anses generelt for at tilhøre den absolutte elite både i pressen, hos kollegaerne og i bredere vinkredse.

Vinskribent René Langdahl Jørgensen skrev i Gastro nr. 68, juni 2012:
"...Borgo del Tiglio laver fremragende Chardonnay i moderne Bourgogne-stil med pæreskal og røg, specielt med ti års lagring. Borgo del Tiglio har ingen svage punkter, Nicola Manferrari har opnået, hvad han ville..."

Friuli

Friuli-Venezia Giulia er det fulde navn for vinregionen, som ligger i den nordøstlige del af Italien. Vinregionen grænser op til både Slovenien, Østrig, Adriaterhavet og Veneto. Det er en relativt lille region i størrelse, men nogle af de absolut bedste hvidvine fra Italien kommer herfra. De mest kendte underområder er Friuli Grave, Colli Orientali del Friuli, Collio og Carso.