Berlucchi

Berlucchi, Blanc de Blancs 2014 Dosaggio Zero

2014

Let gylden Blanc de Blancs fra Berlucchi. Citron, surdejsbrød, brioche på næsen - balanceret og kompleks

Pris
Log ind for at se B2B priser

Berlucchi Blanc de Blancs 2014 Dosaggio Zero

Let gylden i farven og med en aromatisk næse fyldt med gær, citron, surdejsbrød, brioche.

Tør med medium-høj syreniveau, flot intensitet og længde. På paletten giver vinen æble, pære, kiks, brioche og en nøddet karakter. 

Kompleks og balanceret. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeLombardiet
ProducentBerlucchi
Årgang2014
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring5 år "sur lie" og 6 måneder efter degorgering ligeledes på flaske

Berlucchi

Mousserende vine i særklasse fra hjertet af Franciacorta

Berlucchi er vel nok den mest kendte producent af mousserende vine i Italien. Vinhuset blev grundlagt i slutningnen af 1950'erne af de to venner Guido Berlucchi og Franco Ziliani, men først i 1961 så de første flasker Berlucchi-spumante dagens lys. Huset har hjemsted i Franciacorta-distriktet, i byen Borgonato (nær Brescia), i den norditalienske region Lombardiet.
Den første producerede vin, som var en spumante fremstillet på den klassiske metode efter fransk inspiration (Champagne), blev døbt "Pinot di Franciacorta". Det var første gang nogensinde, at en vin fik betegnelsen "Franciacorta", der jo som bekendt i dag er det førende brand og distrikt inden for mousserende vine fremstillet på den klassiske metode i Italien, - og Berlucchi-huset blev dermed principielt foregangsmand og opfinder af begrebet.

I dag er Berlucchi en af førende producenter på sit felt, og vinhusets varianter i serien "Cuvée' Imperiale" er vel nok de mest kendte italienske mousserende vine blandt de italienske forbrugere overhovedet; en kraftig understregning af vinhusets rolle som absolut markedsleder på sit felt.

Vinhuset lægger desuden navn til trofæet "The Guido Berlucchi Trophy", som hvert år tildeles årets bedste sommelier kåret af den italienske sommelierforening "AIS" (Associazione Italiana Sommelier).

Lombardiet

Lombardiet er placeret i den centrale del af Norditalien og er en vinregion, der primært er kendt for sine mousserende vine fra Franciacorta og Oltrepo-Pavese. Vinene er Italiens pendant til Champagne og druerne, samt vinteknikken, er den samme. Altså den klassiske/champagne-metoden. Vinregionen er også hjemsted for appellationen Valtellina, som er kendt for deres rødvine på Nebbiolo-druen.