Camerano

Camerano Arneis 2022

2022

Intens, floral og frugtig Arneis fra Camerano

Pris
Log ind for at se B2B priser

Camerano, Roero Arneis 2022

Du kender helt sikkert Camerano for deres fuldstændig tidsløse, klassiske Barolo'er Terlo, Cannubi eller hans ligeså klassiske Langhe Nebbiolo.

Det er til gengæld ikke sikkert, at du før har prøvet en hvidvin fra de samme hænder, som laver ren magi i Barolo, Piemonte.

Her er så muligheden, og med druesorten Arneïs, som er en velkendt druesort i området. Omend ikke så kendt herhjemme. 

Druerne høstes og presses og allerede her vælger Camerano et interessant greb. De bruger nemlig kun de første 45-50% af mosten til denne vin. Resten bliver brugt til noget bordvin, solgt og drukket lokalt. Teknikken er også kendt fra Champagne hvor den første del af presset kaldes 'vin de cuvée', da det anses som det fineste og reneste produkt. Essencen, kan man sige.

Vinen præsenterer sig flot strågul med grønlig kant. 

Duften er intens, floral og frugtig - særligt pære, står her forrest på scenen.

I munden føles vinen rund og harmonisk, dog med en frisk og vedvarende syre.
Smagen er vedholdende, pæn længde på afslutningen, der både har noget salt og mineralsk.

Vinen vil være en alsidig madvin, dog til lettere retter med hvid fisk, risotto eller kylling.

Serveres ved 10 grader.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCamerano
Årgang2022
DruesortArneïs
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
LagringStåltank

Camerano & Figli

Klassisk old school elegance fra familieejet historisk vinhus
I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet helt tilbage i 1875. Camerano er på mange måder en ægte repræsentant for de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag af ejer og ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.