Tenuta di Carleone

Carleone, "Il Guercio" 2018 I.G.T Toscana Rosso - Øko-certificeret

2018

100% Sangiovese fra vinmarken “Mello” i Gaiole i Chianti, 700 meter over havets overflade. Druerne plukkes sent for at få maksimal modenhed. Fermenteret i cementtanke med 20% hele drueklaser. Den meget lange maceration på 4 måneder giver denne vin en vidunderlig frugtkarakter.

 

Pris
Log ind for at se B2B priser

Om vinen

100% Sangiovese fra vinmarken “Mello” i Gaiole i Chianti, 700 meter over havets overflade. Druerne plukkes sent for at få maksimal modenhed. Fermenteret i cementtanke med 20% hele drueklaser. Den meget lange maceration på 4 måneder giver denne vin en vidunderlig frugtkarakter.


Specifikationer

Druesammensætning: Sangiovese

Lagring: 12 måneders lagring på cementanke

Distrikt: Toscana IGT, Toscana.

Alkohol: 13,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Andre vine fra denne producent


Om producenten

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigske entrepanør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene.

Lad det være sagt med det samme: Det er helt fantastiske vine med et særligt præg! Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed til Sangiovese-druen. Han er kendt blandt venner som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentTenuta di Carleone
Årgang2018
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
Lagring12 måneders lagring på cementanke

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigske entrepanør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene.

Lad det være sagt med det samme: Det er helt fantastiske vine med et særligt præg! Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed til Sangiovese-druen. Han er kendt blandt venner som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.