Tenuta di Carleone

Carleone, UNO 2018 I.G.T Toscana Rosso - Øko-certificeret

2018

Blot en enkelt drue - deraf navnet 'Uno'. 100% Sangiovese fra de bedste vinmarker. Utrolig elegant Sangiovese med stort lagringspotentiale.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Blot en enkelt drue. Uno. 100% Sangiovese fra de bedste vinmarker. Skovjordbær, hindbær, friske røde kirsebær, sort te og lavendel i duften. I smagen er vinen super rankt med finmaskede tanniner og lang, lang eftersmag. En virkelig seriøs vin og elegant vin, der defineres af terroir, om som ældes vidunderligt. 40-60 dages maceration i cementtanke og åbne kar.

Med winemaker Sean O'Callaghans egne ord: “Just one grape… Sangiovese. Made the way we like it. Essence of Radda in Chianti. Drink it or age it.“

Anmeldelse af René Langdahl: 95 points
"Transparent og klar rød, endnu lysere end CC. Dybere og mørkere kirsebær, men stadig perfekt modne, her er ikke antydning af ekstraktion eller ristet egetræ. Afsindig intensitet helt uden heftighed eller tyngde eller banal ekstraktion, virker frit flydende, roser, tranebær, små sursøde skovjordbær, mere cremet tannin og poleret tannin med rustik tørret kamelpølse i eftersmagen. Sublim og komplet nyskabende stil"

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentTenuta di Carleone
Årgang2018
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
Lagring18 måneders på store tonneaux-fade (10% nye) samt stål- og cementtanke.
ØkologiskJa

En englænder i Toscana

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigste entrepenør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene. Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed for Sangiovese-druen. Han er blandt venner kendt som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på. Han har desuden opkaldt en vin efter sig øgenavn.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.

Vi har importeret Tenuta di Carleone siden efteråret 2020.

 

 

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.