Vinkunst med bæredygtig og naturlig tilgang
Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.
Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør.
Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.
Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.
Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.