Cascina Val del Prete

Casc. Vdp, Carolina '20 Øko-certificeret

2020

Ambitiøs og stor vin, der sætter høje standarder for hvad Barbera kan være...

Pris
Log ind for at se B2B priser

Cascina Val del Prete "Carolina 2020 ØKO

Stor, tæt og fyldig Barbera der hører til i den absolutte superliga. Vinen fremstilles på modne druer af bedste kvalitet, høstet fra 30-40 år gamle stokke på den sydvendte Carolina-mark beliggende ned til vinhuset Val del Prete lidt uden for landsbyen Priocca.

Vinen er kendetegnet ved en helt igennem saftig og voluminøs stil, hvor både frugtsyre og tannin er vel integreret. I glasset opleves den som en tæt frugtbombe af mørk optimalt modnet Barbera-frugt, antydning af fad, læder og fugtig muld.

Denne store Piemonte-vin, der lagres ca. 18 måneder, afhængig af årgang, på store botti af fransk Allier-eg, tilhører skolen af relativt kraftfulde, intense Barbera-vine, og er en vin der efter en række år på det danske marked virkelig har fået oparbejdet en fast tilbagevendende fanskare af "Carolina-aficionados".

Der kommer kun få flasker til Danmark, så det anbefales at være ude i god tid, hvis man vil sikre sig et eksemplar af denne vin.

Vinen kan nydes som et stort meditationsglas, men er naturligvis også velegnet til kraftige retter med rødt kød, smagfuld lysere kød, og gerne tilberedt med masser af urter, krydderier og måske lidt sødme. 

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2020
DruesortBarbera
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
LagringCa. 18-24 mdr. på store egefade

Vinkunst med bæredygtig og naturlig tilgang

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.

Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør.

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.

Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.