Cascina Val del Prete

Casc. VdP, Roero Riserva '18 Øko-certificeret

2018

Val del Prete's topvin, Roero DOCG Riserva, fra kongeåret 2016.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Cascina val del Prete Roero Riserva 2016 ØKO

Val del Prete's topvin, Roero DOCG Riserva, fra kongeåret 2016.

Klassisk Nebbiolo-udtryk i duften med modne kirsebær, anis, skovbund og en subtil underliggende svampetone. Markant tannin og syre, der lover for et flot lagringspotentiale. Denne vin kan snildt gemmes i 10 år. Druerne dyrkes på syd og sydvest-vendte skråninger 250 meter over havets overflade. Høstes ved håndkraft. Druerne macereres skånsomt i 25-30 dage for at give elegance og finesse i vinen. Vinen bør serveres ved 16-18 grader i store glas og bør iltes en time eller to inden.

Økologisk certificeret. Druesammensætning: 100% Nebbiolo Distrikt: Roero DOCG, Piemonte. Lagring: 24 måneder på 2-3 år gamle egetræsfade, 12 måneder på flaske Årlig produktion: 1.800 flasker Om producenten.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2018
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
ØkologiskJa

Cascina val del Prete

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete. Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør. Siden hen er Giovanni, Marios søn, kommet mere og mere ind i produktionen, og står til at overtage familieejendommen. Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet. Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.