Cascina Val del Prete

Casc. Vdp, Vigna di Lino '20 Mgn. Øko-certificeret

2020

Stor, elegant nebbiolo. Frugtintensitet, velintegreret fad og pirrende syre.

Årgang 2019 modtog 94p fra Antonio Galloni, Vinous.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Cascina Val del Prete, MAGNUM Vigna di Lino 2020 Økologisk

Druerne til denne enkeltmarks-Nebbiolo stammer fra Vigna di Lino, husets bedste Nebbiolo-mark.

Vinen er saftig, fyldig, kraftig og med et flot sammensat frugtbillede, hvor noter af modne bær, rose, engelsk lakrids og læder træder igennem. Den har et klassisk tannisk bid i finishen, der balanceres flot af den typiske florale og fuldmodne Nebbiolo-frugt. Virkelig flot, frugtdreven vin, der kombinerer den tørre og elegante frugt med en indsmigrende sødmefuldhed og frisk saftighed.

Det er med andre ord en Nebbiolo-vin der kan sidestilles med mange af de bedre Barolo'er, og lagringspotentialet i vinen er ekstremt stort. Vinen kan henlgges i op til 10-15 år, men giver allerede nu en fantastisk oplevelse. "Vigna di Lino" har høstet 2 og 3 glas i den prestigefyldte italienske vinguide Gambero Rosso, og producenten Val del Prete er anset som en af de mest kompetente i Piemonte uden for distrikterne Barolo og Barbaresco.

Val del Prete betragtes generelt som "kult-producent" p.g.a. de meget små mængder i produktion og den høje efterspørgsel. Vinen bør nydes i store åbne Bourgogne-glas - gerne iltet på karaffel inden udskænkning. Den anbefales til kraftige retter baseret på rødt kd, men er også fremragende til modnede og tørre oste.

Serveres ved ca. 17-18.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2020
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse1500 ml.
Alkohol14%
Lagring16 måneder i brugte fade
ØkologiskJa

Cascina Val del Prete

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset fra Piemonte stor anerkendelse. Druerne Barbera og Nebbiolo hersker her og vinhuset evner både de lette og kraftigere udtryk, desuden har de flere skinmacererede hvide, som er et besøg værd.

Læs mere ved at klikke her

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.