Domaine Chapelle

Chapelle, 1er Cru Aloxe-Corton '16 "Les Petites Lolieres" - øko

2016
Stor rød Bourgogne fra den nordlige del af Côte de Beaune...
Pris
Log ind for at se B2B priser

Om vinen:

Fornem rød 1er Cru Bourgogne fra Aloxe-Corton, en appellation der ligger i det nordlige Côte de Beaune, og altså nordligere end husets øvrige vine, der kommer fra Santenay i den sydlige del. Centralt i Aloxe-Corton ligger den træbeklædte forhøjning Bois de Corton, der er omkredset af Grand-Cru-marker på den sydvendte del fra øst til vest. Aloxe Corton er således den kommune med den største andel af Grand Cru-marker i Bourgogne. Marken Les Petites Loliéres, hvor denne vin kommer fra, ligger klods op ad Grand Cru-markerne Les Grande Lolières og Les Moutottes, så vinens terroir kan måle sig med de store spillere.

Hvor Chapelles Santenay-vine typisk er mere lette med røde bær, er vinene fra Aloxe-Corton typisk mørkere, tættere og med noter af mørkere bær. Dette gør sig også gældende for denne vin, der er intens, med noter af solbær, kirsebær og blåbær, men stadig holdt flot med en burgundisk finesse.

Vinene har fået 17 måneder på fransk eg (heraf 30% på nye fade), hvilket giver en ristet tone samt struktur til vinen.

Druerne høstes manuelt, håndsorteres og 50% af druerne afstilkes inden gæringen.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Pinot Noir

Høstudbytte: 38 hl/ha.

Lagring: 17 måneder på fransk eg (228 liter), heraf 30% på nye fade.

Distrikt: Aloxe-Corton, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: 910 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om producenten: 
Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentDomaine Chapelle
Årgang2016
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
ØkologiskJa