Domaine Chapelle

Chapelle, "Les Greviéres" '21 Santenay 1er Cru Blanc - øko

2021

Terroirdrevet, stor hvid Santenay 1er Cru fremstillet efter biodynamiske principper...

Pris
Log ind for at se B2B priser

Domaine Chapelle, Santenay 1er Cru 'Les Gravieres' 2021 Økologisk

Denne store hvide Santenay 1er er fremstillet på druer fra sydøstvendte skråninger på 1er Cru-marken "Les Gravieres", den måske mest velrenomerede 1er Cru i kommunen Santenay. Marken skråner op til 10% i hældning, hvilket giver mulighed for rig og forholdsmæssig ensartet soleksponering, som bidrager til frembringelse af  saftige og modne druer.

Les Gravieres betyder grus på fransk, og navnet indikerer meget logisk, at jordbunden er ret grus-holdig, hvilket typisk giver en noget slankere og mere mineralsk vin. Druerne, der dyrkes efter biodynamiske principper, høstes ved håndkraft, og der tilsættes ikke svovl før gæring. Vinen lagres på franske egetræsfade i 10 måneder, hvoraf 10% af vinen hviler på nye fade.

I duften fornemmes tørret frugt, lidt smør, hvide blomster samt en ristet note der tilføjer kompleksitet. Forvent en typisk, stor, hvid Côte de Beaune.

 

Specifikationer

Druesammensætning: 100% Chardonnay.

Høstudbytte: 50 hl/ha.

Lagring: 10 måneder på 228 liters egetræsfade, ca. 10% nye.

Distrikt: Santenay, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: ca. 3000 flasker.

Andre vine fra samme producent

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentDomaine Chapelle
Årgang2021
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
ØkologiskJa

Domaine Chapelle & Fils

Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn.

Læs mere her

Bourgogne

Bourgogne er en vinregion i den østlige del af Frankrig. Vinregionen strækker sig fra Auxerre i nord og til Lyon i syd. Bourgogne dækker over både Chablis og Beaujolais, men er verdenskendte for deres eksklusive vine på Pinot Noir og Chardonnay fra Côte D'Or og kommuner som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin og Puligny-Montrachet.