Chiara Condello. Husk navnet... Hun er et af de nye håb og et funklende stjerneskud på den italienske winemaker-himmel. Chiara er oprindeligt økonomi-uddannet, og hun havde egentlig udset sig en karriereretning indenfor konsulentbranchen, da hun en sommer besluttede sig for at holde ferie i sin barndomsby, Predappio, hvor hendes far driver en vingård. Denne sommer, og den efterfølgende høst, vendte op og ned på hendes tilværelse. Hun blev øjeblikkeligt draget og grebet af det at skabe vin, så hun besluttede sig for at sige sin stilling op i et af verdens førende konsulenthuse for i stedet at hellige sig winemaking. Til at begynde med arbejdede hun på farens vingård, Condé, inden hun i 2015 erhvervede sig ca. 4,8 hektar marker og begyndte egenproduktion.
Chiara er en yderst talentfuld winemaker, som er kraftigt inspireret af Bourgogne, hvor hun har arbejdet. Hun er fokuseret på terroir og autenticitet, og anvender tæt på non-intervention praksis ift. winemakingen, dvs. ingen tilsætning af gær, stort set ingen temperaturstyring, lange macerationer, kun gamle brugte fade, intet pres og ingen filtrering. Produktionen vil fra 2017-årgangen være certificeret økologisk.
Hun formår på elegant vis at fremhæve Predappio-appellationens charmerende karakteristika. Vinene er afsindigt elegante, finesserige og harmoniske - og det til trods for at hun arbejder med en temmelig karakterfuld og kraftig drue; Sangiovese Piccolo. Druerne dyrkes på 3 forskellige marker med forskellig højdebeliggenhed og jordtype. Den højeste er beliggende ca. 340 meter over havet og har en jordbundstype der indeholder rige mængder ler. Den midterste befinder sig i ca. 190 meters højde og er kendetegnet ved en hvid jordbund med mere kalk. Den nederste mark, i ca. 150 meters højde, er kendetegnet ved jordtypen Spongone som indeholder rige mængder fossillerede havdyr, er tidligere havbund, og på mange måder minder om Kimmeridgian fra Chablis.
Markerne er beliggende i den lille by Predappio (med ca. 6.000 indbyggere), som befinder sig i den østlige del af Emilia-Romagna, ca. 20 km. syd for Forlì og ikke langt fra den toscanske regionsgrænse. Vinene fremstilles på farens vingård.
Markerne er beliggende i den lille by Predappio (med ca. 6.000 indbyggere), som befinder sig i den østlige del af Emilia-Romagna, ca. 20 km. syd for Forlì og ikke langt fra den toscanske regionsgrænse. Vinene fremstilles på farens vingård.