Chiara Condello

Chiara Condello, "Predappio" '20 ØKO Romagna Sangiovese Predappio

2020

Elegant, saftig og kraftfuld Sangiovese fra en vaskeægte rising star i Emilia-Romagna...

Pris
Log ind for at se B2B priser

Anmeldelse af Rene Landahl: 92 points

"Kommer fra tre vinmarker og får 25 dages maceration, mens enkeltmarksvinen Lucciole får 45 dages maceration efter lasagnemetoden, hvor lag af hele afstilkede druer veksler med lag af helklaser i åbne trækar – en uhørt metode for sangiovese indtil for nylig, men faktisk den traditionelle for Predappio. Mere mørk farve, men stadig transparent. Har brug for luft. Giver violer, roser, kirsebær, kødsaft, fantastisk sangiovese, druetro, klassisk og med tryk på saftigheden. Markant syre og ekstrakt fra den varme årgang, men ingen alkoholbrand, mildt bitter" 


Om vinen

Chiara Condellos Romagna Sangiovese "Predappio" fremstilles på 100% Sangiovese Piccolo, som er en afart af Sangiovese, som vi mest kender fra Toscana. Generelt kan man sige, at Piccolo'en er mere tannisk, men mere fyldig, rund og frugtig end toscansk Sangiovese.

Høsten foregår altid manuelt, parcel for parcel. Vinen gærer og macererer 15-25 dage (udelukkende ved hjælp af den naturligt forekommende gær), afhængigt af årgang og parcel og foregår i store åbne gæringsfade af træ. Herefter lagres vinen på store gamle slavonske fade i et års tid, inden den overflyttes til en kort stabilisering på ståltank forud for aftapning. Vinen fremstilles ud fra naturlige principper og vil fra årgang 2017 være certificeret økologisk.

I duften er vinen fyldt med friske kirsebær, rosmarin, og den særegne klassiske støvede fornemmelse af Sangiovese. I baggrunden ligger en hinde af salmiaklakrids, der giver vinen kompleksitet. Smagen er balanceret og harmonisk, med godt samspil mellem garvesyre, frugtsyre, frugt og fylde. Vinen er yderst drikkevenlig, selvom den har saft og kraft, da den er uhyre elegant skruet sammen. Kort og godt en frisk og rødfrugtet vin, det står godt alene eller sammen med en krydret ret med vildtkød. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeEmila-Romagna
ProducentChiara Condello
Årgang2020
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringCa. 12 måneder på store fade (3500 liter).

Chiara Condello. Husk navnet... Hun er et af de nye håb og et funklende stjerneskud på den italienske winemaker-himmel. Chiara er oprindeligt økonomi-uddannet, og hun havde egentlig udset sig en karriereretning indenfor konsulentbranchen, da hun en sommer besluttede sig for at holde ferie i sin barndomsby, Predappio, hvor hendes far driver en vingård. Denne sommer, og den efterfølgende høst, vendte op og ned på hendes tilværelse. Hun blev øjeblikkeligt draget og grebet af det at skabe vin, så hun besluttede sig for at sige sin stilling op i et af verdens førende konsulenthuse for i stedet at hellige sig winemaking. Til at begynde med arbejdede hun på farens vingård, Condé, inden hun i 2015 erhvervede sig ca. 4,8 hektar marker og begyndte egenproduktion.

Chiara er en yderst talentfuld winemaker, som er kraftigt inspireret af Bourgogne, hvor hun har arbejdet. Hun er fokuseret på terroir og autenticitet, og anvender tæt på non-intervention praksis ift. winemakingen, dvs. ingen tilsætning af gær, stort set ingen temperaturstyring, lange macerationer, kun gamle brugte fade, intet pres og ingen filtrering. Produktionen vil fra 2017-årgangen være certificeret økologisk.

Hun formår på elegant vis at fremhæve Predappio-appellationens charmerende karakteristika. Vinene er afsindigt elegante, finesserige og harmoniske - og det til trods for at hun arbejder med en temmelig karakterfuld og kraftig drue; Sangiovese Piccolo. Druerne dyrkes på 3 forskellige marker med forskellig højdebeliggenhed og jordtype. Den højeste er beliggende ca. 340 meter over havet og har en jordbundstype der indeholder rige mængder ler. Den midterste befinder sig i ca. 190 meters højde og er kendetegnet ved en hvid jordbund med mere kalk. Den nederste mark, i ca. 150 meters højde, er kendetegnet ved jordtypen Spongone som indeholder rige mængder fossillerede havdyr, er tidligere havbund, og på mange måder minder om Kimmeridgian fra Chablis.

Markerne er beliggende i den lille by Predappio (med ca. 6.000 indbyggere), som befinder sig i den østlige del af Emilia-Romagna, ca. 20 km. syd for Forlì og ikke langt fra den toscanske regionsgrænse. Vinene fremstilles på farens vingård.

Markerne er beliggende i den lille by Predappio (med ca. 6.000 indbyggere), som befinder sig i den østlige del af Emilia-Romagna, ca. 20 km. syd for Forlì og ikke langt fra den toscanske regionsgrænse. Vinene fremstilles på farens vingård.