Chionetti

Chionetti, Langhe Nebbiolo '21

2021

En lys, læskende, og frugtintens og floral nebbiolo fra familiehuset Chionetti

Pris
Log ind for at se B2B priser

Chionetti Langhe Nebbiolo 2021

En vin der imponerer lige fra du hælder den i glasset med sin rubinrøde, let gennemsigtige farve.

Op af glasset kommer der modne kirsebær, skovjordbær og roser. Charmerende vin, som snyder ved farven, da den præsterer en frugtintensitet, der imponerer.

De røde frugtaromaer holder ved og dens fjerlette tekstur komplimenteres med fine, støvede tanniner.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentChionetti
Årgang2021
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14 %
Lagring3-6 mdr i store franske egetræsfade

Chionetti

Vinhuset blev grundlagt af Giuseppe Chionetti i 1912, hvor han købte vinmarker i San Luigi-området i Dogliani og samtidigt anlagde vingården. I begyndelsen blev produktionen solgt som ”bulk” til negocianter og andre producenter, men efterhånden blev mere og mere vin solgt færdigflasket, og først fra da af begyndte familien at markedsføre vinene under navnet Chionetti.

Det var takket være Quinto Chionetti, 3. generation, at vinhusets renommé for alvor begyndte at vokse. Quinto satte kvaliteten i højsædet og satte skub i udviklingen, bl.a. med eksport til USA. Quintos søn Andrea (4. generation) begyndte efterfølgende at eksperimentere og studere de forskellige marker og beliggenheder, og begyndte at vinificere druerne fra de forskellige plots særskilt. Dette førte til skabelsen af de tre cru’er; Sorì BriccoleroSan LuigiVigna la Costa. I dag bare kendt som BriccoleroSan Luigi og La Costa.

Nicola Chionetti - nutidens bannerfører
I 1988, da det så allermest rosenrødt ud, døde Andrea og hans datter Elena på tragisk vis i en bilulykke. Quinto genindtrådte som følge af de ulykkelige omstændigheder som daglig leder, og førte virksomheden ind i det 21. århundrede. I 2013 blev tøjlerne overdraget til Nicola Chionetti, Quintos nu faderløse barnebarn, der lige siden med sikker hånd har ført traditionerne videre.
 
Nicola er en progressiv og intellektuel ung winemaker, som tilmed kan skrive ”Italiens yngste borgmester nogensinde” på CV’et!
 
Siden årgang 2015 har familien Chionetti desuden fremstillet vine fra marker i Barolo-området (Monforte d’Alba), hvor de har opkøbt i alt tre marker, herunder Bussia.
 
Hele produktionen er økologisk, om end kun Dolcetto-vinene og deres Riesling er certificerede. Den samlede produktion er ca. 85.000 flasker om året.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.