JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Giulia Negri, Barbera d'Alba '22 Serradenari - Øko
Saftig og elegant Barbera i klassisk stil...
Saftig og elegant Barbera i klassisk stil...
Giulia Negri er først og fremmest en mester i fremstilling af elegante og balancerede Nebbiolo-vine, men som stort set all andre producenter i Langhe, fremstiller hun også Barbera - og det er altså en fremragende en af slagsen! Hendes Barbera d'Alba fremstilles af et lille batch druer dyrket hos en god kollega i Barolo-kommunen Monteforte d'Alba, og den samlede produktion løber op i beskedne ca. 2.600 flasker. Vi fik blot 120 flasker til Danmark, så man skal være hurtigt ude, hvis man ønsker at smage denne klassiske madvenlige piemonteser.
Giulia Negri fremstiller generelt burgundiske vine, men efter helt oldschool principper. Gæringen finder sted spontant i ståltank, dvs. uden tilsætning af kulturgær. Efter en stabiliseringsperiode, overflyttes vinen til 500 liters tonneaux af fransk eg, hvor den modner indtil aftapning. Produktionen er økologisk funderet.
I glasset byder Barbera'en på en frugtrig og relativ moden stil, hvor der er lidt viol indover. Der smæk på de frugtige nuancer, og især noter som blomme, blommeskind, kirsebær, brombær, fugtig jord, urter og lidt lakrids trænger sig på. Vinen har en høj syre, hvilket gør den yderst saftig i stilen med relativt blide tanniner.
Vi anbefaler at skænke vinen i Bordeaux-glas ved ca. 16°C, og den nydes fint både til og uden mad.
Specifikationer:
Druesammensætning: 100% Barbera.
Lagring: 16 måneder, delvist på ståltank, delvist på 500 liters tonneaux af fransk eg.
Distrikt: Monteforte d'Alba, Piemonte, Italien.
Alkohol: 14,5%.
Årlig produktion: Ca. 2.600 flasker.
Indhold: 0,75 liter.
Land | Italien |
---|---|
Område | Piemonte |
Producent | Giulia Negri |
Årgang | 2022 |
Druesort | Barbera |
Flaskestørrelse | 750 ml. |
Alkohol | 14% |
Lagring | 16 måneder, delvist på ståltank, delvist på 500 liters tonneaux af fransk eg. |
At skulle overtage et veletableret vinbrug i et konservativt og historisk vindistrikt i en alder af blot 24 år, må være intimiderende og angstprovokerende for de fleste. For Giulia Negri, som er nyeste winemaker-skud på stammen i en tradition der går flere hundrede år tilbage, viste denne udfordring sig uimodståelig.
Efter at have afsluttet sine studier i ledelse og biologi, og efter en inspirationstur til Bourgogne, hvor hun virkelig begyndte at forme sin egen stil, vendte Giulia Negri tilbage til La Morra med en kæmpe motivation. Hun havde stiftet bekendskab med nogle af verdens fornemmeste vine, og mødt producenterne, og nu ville hun fremstille absolutte fine wines i La Morra, hvor familien i forvejen havde en vingård. Giulia har stadig en tæt tilknytning til Bourgogne, og finder sin inspiration, know-how og stil hos ikoniske producenter som Pierre-Yves Colin-Morey og Liger-Belair, som hun er personligt venner med.
Hun begyndte i det små, med små mikro-batches under hendes eget navn, inden hun i 2014 overtog faderens vingård Serradenari. Da Giulia Negri kom til roret, var den beskedne vinkælder fyldt med små fade fra Bourgogne. Men efter hun havde studeret sine kollegaers vin og fremstillingsmetoder, og efter dybdegående studier af især de mest fremtrædende og anerkendte producenter, blev det hurtigt klart for hende, at anvendelsen af store fade var nøglen til at bevare Nebbiolo-druens reneste udtryk, nerve og energi. Derfor begyndte hun straks en gradvis udskiftning fra barriques til botti grandi (store fade) med det mål for øje at maksimere et ærligt udtryk og en mere terroir-drevet stil. Hendes håndværksmæssige tilgang og anvendelse af traditionelle produktionsmetoder strækker sig desuden til bæredygtig vindyrkning (økologisk certificeret fra årgang 2016), ingen brug af kultiveret gær og tilsætningsstoffer, manuel høst, ingen filtrering, og lang, skånsom maceration i kælderen.
Giulia Negri er blevet kendt som Barologirl, og er blandt de ældre generationer stadig anset som en ”the new kid on the block”. Hendes vine taler dog sit eget tydelige sprog; Stilen udviser en klar respekt for traditionen og håndværket, og så er kvaliteten fænomenal – i et niveau der allerede nu placerer hendes vine blandt regionens klassikere.
I dag bærer vinene Giulias navn, men frem til 2014 var huset opkaldt efter cru’en Serradenari, som er den højest beliggende cru i hele Barolo, med marker helt op til 536 meter over havets overflade. Med disse marker som udgangspunkt, forfølger Giulia lidenskabeligt sin drøm om at skabe Barolo med en burgundisk elegance og sarthed. Hendes store inspiration og forkærlighed til Bourgogne, bekræftes af det faktum, at hun fremstiller to mikro-cuvéer på henholdsvis Chardonnay og Pinot Nero (Pinot Noir) fra de marker der ligger køligst og nordvendt. Med disse vine ønsker Giulia at hylde de store vine fra Côte d'Or gennem en "piemontesisk linse".
Det er naturligvis Nebbiolo, der hersker i disse egne, og Serradenari cru’en er garant for Barolo med ekstrem elegance. Højden, kombineret med en kompleks mosaik af jordkompositioner i denne del af Piemonte sætter en præmis, der gør at Giulia kan skabe Baroloer med sarte og raffinerede udtryk, med florale aromaer, elegant frugt og ikke mindst et mineralsk fundament. Vinene er balancerede med fine tanniner. De er forførende og charmerende i deres ungdom, men har strukturen til lang tids lagring på flaske. Som Rene Langdahl udtrykker det, efter en horisontal-smagning i hendes vine: "Giulia Negri is the young mind behind the rejuvenation of Serradenari MGA in La Morra. The style is a paradox thinking about her age. A kind of scientific old school style with passion. These wines are so fresh, red fruited, pure nebbiolo fruited with fierce but wise tannin. Altitude and late harvest, botti and long maceration. Clap your hands!"
Den samlede produktion løber op i ca. 45.000 flasker årligt fordelt på i alt syv forskellige vine.
Vi begyndte importen af vinene fra Giulia Negri i foråret 2019.
Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.