Giulia Negri

Giulia Negri, "Marassio" 2019 Barolo DOCG

2019

Barolo "Marassio" er topvinen fra Giulia Negri og en elegant, raffineret og intens vin fra de højst beliggende marker i hele Barolo-distriktet

Pris
Log ind for at se B2B priser

Giulia Negri, 'Marassio' 2019 Barolo DOCG

Barolo Marassio er en elegant, raffineret, og samtidig uhyre energisk Barolo, som er fremstillet af nøje udvalgte druer dyrket i 520 meters højde fra de øverste parceller i MGA'en Serradenari. Dermed kommer druerne til Marassio fra de højst beliggende marker i hele Barolo-distriktet.

Giulia Negri fremstiller generelt burgundiske vine, men efter helt old school principper. Gæringen finder sted spontant, dvs. uden tilsætning af kulturgær, i store 60 hektoliters fade og i dette tilfælde med ca. 45 dages maceration. Vinen hviler i 30 måneder på store, let ristede fade. Produktionen er økologisk funderet, og vinene vil være certificerede fra årgang 2016.

I glasset byder Barolo Marassio på en indbydende floral næse med noter af rosenblade, rosenvand, i det hele taget en liflig parfumeret stil, som kombineres med ultra fin rød frugt, med noter af fx. jordbær, hindbær, røde kirsebær, sammen med antydninger af skovbund og trøfler. Syren er ekstremt præcis, stilen er æterisk, men selvom der er så meget elegance her, så er gashåndtaget helt i bund! Der er smæk på tanninerne og mineraliteten. Vinen slutter med en knaldhård og præcis kalket, saltet fornemmelse, hvor fortidens jordbundstyper virkelig fornemmes. Dette er terroir-vin i yderste potens. Chapeau, Giulia Negri! Det her er stort.

Drik nu eller gem i op til 20 år.

Vi anbefaler at skænke vinen i store åbne glas ved ca. 17°C, og gerne efter en grundig dekantering.

Anmeldelser

Rene Lagdahl, renelangdahl.com: "Marassio 2015 (95 point) er sublim! Jeg vover pelsen og siger i Giacosas barbaresco-stil! Næsen er nærmest komponeret, designet, lagt i lag, der kan pilles fra hinanden eller nydes i en helhed; tørrede rosenblade, gammel japansk soja, tranebær, tørrede skovjordbær, kaffe, tamarindpasta, rønnebær, sod og mahognisavsmuld, mens smagen er stor, på ingen måde bare svulmende eller grov, men selvsagt med ondsindet tannin på den gode måde og livlig, løftende syre, elegant i ordets barolo’ske betydning og bibellang i eftersmagen, der bliver ved med at afgive forfriskende, dystre… dystre og forfriskende indslag."

Giulia Negri

At skulle overtage et veletableret vinbrug i et konservativt og historisk vindistrikt i en alder af blot 24 år, må være intimiderende og angstprovokerende for de fleste. For Giulia Negri, som er nyeste winemaker-skud på stammen i en tradition der går flere hundrede år tilbage, viste denne udfordring sig uimodståelig.

Efter at have afsluttet sine studier i ledelse og biologi, og efter en inspirationstur til Bourgogne, hvor hun virkelig begyndte at forme sin egen stil, vendte Giulia Negri tilbage til La Morra med en kæmpe motivation. Hun havde stiftet bekendskab med nogle af verdens fornemmeste vine, og mødt producenterne, og nu ville hun fremstille absolutte fine wines i La Morra, hvor familien i forvejen havde en vingård. Hun begyndte i det små, med små mikro-batches under hendes eget navn, inden hun i 2014 overtog faderens vingård Serradenari.

Da Giulia Negri kom til roret, var den beskedne vinkælder fyldt med små fade fra Bourgogne. Men efter hun havde studeret sine kollegaers vin og fremstillingsmetoder, og efter dybdegående studier af især de mest fremtrædende og anerkendte producenter, blev det hurtigt klart for hende, at anvendelsen af store fade var nøglen til at bevare Nebbiolo-druens reneste udtryk, nerve og energi. Derfor begyndte hun straks en gradvis udskiftning fra barriques til botti grandi (store fade) med det mål for øje at maksimere et ærligt udtryk og en mere terroir-drevet stil. Hendes håndværksmæssige tilgang og anvendelse af traditionelle produktionsmetoder strækker sig desuden til bæredygtig vindyrkning (økologisk certificeret fra årgang 2016), ingen brug af kultiveret gær og tilsætningsstoffer, manuel høst, ingen filtrering, og lang, skånsom maceration i kælderen.

Giulia Negri er blevet kendt som Barologirl, og er blandt de ældre generationer stadig anset som en ”the new kid on the block”. Hendes vine taler dog sit eget tydelige sprog; Stilen udviser en klar respekt for traditionen og håndværket, og så er kvaliteten fænomenal – i et niveau der allerede nu placerer hendes vine blandt regionens klassikere. 

I dag bærer vinene Giulias navn, men frem til 2014 var huset opkaldt efter cru’en Serradenari, som er den højest beliggende cru i såvel La Morra som i hele Barolo-distriktet, med marker helt op til 536 meter over havets overflade. Med disse marker som udgangspunkt, forfølger Giulia lidenskabeligt sin drøm om at skabe Barolo med en burgundisk elegance og sarthed. Hendes store inspiration og forkærlighed til Bourgogne, bekræftes af det faktum, at hun fremstiller to mikro-cuvéer på henholdsvis Chardonnay og Pinot Nero (Pinot Noir) fra de marker der ligger køligst og nordvendt. Med disse vine ønsker Giulia at hylde de store vine fra Côte d'Or gennem en "piemontesisk linse".

Det er naturligvis Nebbiolo, der hersker i disse egne, og Serradenari cru’en er garant for Barolo med ekstrem elegance. Højden, kombineret med en kompleks mosaik af jordkompositioner i denne del af Piemonte sætter en præmis, der gør at Giulia kan skabe Baroloer med sarte og raffinerede udtryk, med florale aromaer, elegant frugt og ikke mindst et mineralsk fundament. Vinene er balancerede med fine tanniner. De er forførende og charmerende i deres ungdom, men har strukturen til lang tids lagring på flaske.

Den samlede produktion løber op i ca. 45.000 flasker årligt fordelt på i alt syv forskellige vine.

Vi begyndte importen af vinene fra Giulia Negri i foråret 2019.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo
ProducentGiulia Negri
Årgang2019
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring30 måneder på 25 hektoliters fade af slavonsk eg.
ØkologiskJa