Alessandros Brunello normale, dvs. den af hans to Brunello'er der kommer ud i hver eneste årgang, er et af de mest Il rene udtryk af ægte Brunello di Montalcino. Det er en klassisk, elegant top-Brunello fremstillet på 100% Sangiovese Grosso fra Il Marronetos mark på nordøst-siden af Montalcino, en mark beliggende i ca. 350-400 meters højde med en sandholdig, mineralsk og havfossil-præget jordbund.
Vinifikation finder sted i ståltank, helt uden temperaturregulering. Straks efter druernes ankomst i gæringstankene, begynder Alessandro Mori at udføre kontinuerlig pump over, som han fortsætter i to dage. Dette udløser en kickstart af den spontane gæring, og i løbet af blot 5-6 timer har mosten opnået en gæringstemperatur på ca. 33-34º C. Denne hurtige, og forholdsvis eksplosive, gæring varer blot ca. 12 dage, hvorefter den alkoholiske gæring er tilendebragt. Herefter presses cap'en hårdt ned for at udtrække syre i ren form. Skindet skilles dernæst fra den færdigfermenterede vin, hvorefter al vinen fordeles på store gamle fade. På disse fade gennemgår vinen langsom malolaktisk gæring og modnes i i alt 39 måneder, inden sammenstikning og aftapning samt yderligere lagring på flaske. Hele processen er indbegrebet af "naturalisme"; vinen fremstilles uden hjælp i form af gær, enzymer, kemi, avanceret teknologisk udstyr, filtrering eller andet. Denne Brunello di Montalcino er således fremstillet efter helt old-school, low-tech metoder, og er dermed et af de mest rene udtryk man kan finde af Sangiovese Grosso.
Produktion 2015: 23.569 flasker
Kort sagt: Vinen til den ægte Brunello-aficionado.
Il Marroneto er et lille vinhus drevet med stor passion af den ambitiøse og karismatiske wine maker, Alessandro Mori. Vinhuset er beliggende lidt udenfor den idylliske Montalcino by, på den nordlige side af Montalcino-bjerget. Fra terrassen har man frit udsyn til Sienas tårne i det fjerne.
År efter år frembringer Il Marroneto traditionelle Brunello di Montalcino og frugtige Rosso di Montalcino på højeste niveau, som de har gjort det med deres klassiske Brunello’er de seneste 25 år. Alessandro Mori’s respekt for terroir’ets særegenhed viser sig tydeligt i hans vine, som er tro mod den tradition og jord, hvori en af Italiens mest ædle vine har sin oprindelse. Il Marroneto er således at betragte som et ærketraditionelt Brunello-hus, der på traditionalisternes side tilhører den absolutte elite i Montalcino.
Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.