Il Marroneto

Il Mar. "Selezione Iacopo" Rosso di Mont. '20

2020

Denne vin markerer, at Alessandro's søn Iacopo, er trådt ind som en fast del af det hårdtarbejdende og passionerede team i Il Marroneto og sender et klart signal om, at fremtiden er i sikre hænder.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Rosso di Montalcino 2020 – Selezione Iacopo

OBS! FORSALG - Forventet hjemkomst Primo Marts

Det er anden årgang fra sønnen i foretagenet Iacopo Mori's hånd.

Historien bag denne vin, er en markering af Iacopo's indtræden som en aktiv del af vinhuset. I hans første årgang (2019) fik han derfor frit valg blandt brunello-fadene, så han kunne selektere vin til hans helt egen 'baby-brunello'. Derfor navnet Selezione Iacopo. Der skulle eftersigende også komme en Brunello fra sønnens hånd. Vinen høstede i årgang 2019 94p hos vinmediet Vinous og årgang 2020 får 93+p. Argumentet bag denne lille forskel, er årgangen, som ikke er på et ligeså højt kvalitativt niveau som 2019  

Vinen præsenterer sig med en frisk, parfumeret og ren næse blandet med lidt klassisk, støvet toskansk præg. Næsen er fuld af tørrede jordbær, blommer og bagekrydderier. På palatten er den intens, viskøs og yndefuld. Syren er fabelagtig og balancerer den indre kerne af sødme i vinen, inden den mineralske, stenede afslutning. Vinens afslutning er lang og vedvarende med en fin tanninstruktur. Denne vin smager rigtig godt nu, men vil efter vores erfaring, folde sig endnu bedre ud efter 2-3 års lagring. 

Vi har kun få flasker af denne historiske vin – så skal I have vinen, der helt sikker bliver et samlerobjekt - skal man ikke vente for længe.

Samlet produktion 3.000 flasker.

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentIl Marroneto
Årgang2020
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
Lagring22 måneder på store fade.

Il Marroneto er et lille vinhus drevet med stor passion af den ambitiøse og karismatiske wine maker, Alessandro Mori. Vinhuset er beliggende lidt udenfor den idylliske Montalcino by, på den nordlige side af Montalcino-bjerget. Fra terrassen har man frit udsyn til Sienas tårne i det fjerne.

År efter år frembringer Il Marroneto traditionelle Brunello di Montalcino og frugtige Rosso di Montalcino på højeste niveau, som de har gjort det med deres klassiske Brunello’er de seneste 25 år. Alessandro Mori’s respekt for terroir’ets særegenhed viser sig tydeligt i hans vine, som er tro mod den tradition og jord, hvori en af Italiens mest ædle vine har sin oprindelse. Il Marroneto er således at betragte som et ærketraditionelt Brunello-hus, der på traditionalisternes side tilhører den absolutte elite i Montalcino.

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.