Michele Chiarlo

M. Chiarlo, Cannubi '17 VIVA certificeret

2018

Michele Chiarlos Cannubi i den flotte årgang 2015. Top-Barolo fra vel nok den mest kendte mark i hele distriktet, Cannubi. 

Pris
Log ind for at se B2B priser

Michele Chiarlo Barolo Cannubi 2017

Cannubi mark var den første i Barolo der blev konstrueret efter terrasse-princip for at gøre det muligt at dyrke vin på de til tider ret stejle skråningen. Marken er beliggende primært i Barolo kommune, men rækker lidt ind over skellet til La Morra. Der er også tale om en mark der hører til det såkaldte "vestskel" der er kendetegnet ved Tortonsk jordbund, som menes at frembringe lidt blødere Barolo'er, end jordbunden længere østpå (som er Helvetisk).

Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo af ypperste kvalitet og lagret 24 måneder på store fade, før den tappes og lagres yderligere ca. 16 måneder på flaske.

Det er en vin, hvor kompleksitet, muskler og elegance går hånd i hånd, og hvor man som smager bliver ved at opleve nye nuancer. Barolo er stort, virkelig stort, når det som her er taget fra øverste hylde.

Vinen har en intens og vedvarende næse, hvor nuancer af hindbær, sort lakrids, kanel, mynte og tørret rose kommer til udtryk. I munden er den velourblød, elegant, saftig og på samme tid rank med fin markant Barolo-tannin, og ikke mindst en delikat og lang eftersmag med en let antydning af fersken-kerne.

Vinen byder på stort lagringspotentiale, især i denne stærke årgang 2013, ja, helt op til ca. 25-30 år.

Drikkes den ung, hvilket man sagtens kan, bør man ilte den grundigt på karaffel inden servering. I så fald er det en aldeles fremragende vin som anbefales til rødt kød, vildt og hårde modne oste - eller som meditationsglas til den ægte Barolo-elsker.

Bør altid nydes i åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo
ProducentMichele Chiarlo
Årgang2018
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på tonneaux af fransk eg

Michele Chiarlo

Michele Chiarlo er frontfigur og en legendarisk personage i vinhuset af samme navn. Vinhusets hovedsæde er beliggende i Calamandrana, Nizza Monferrato i Piemonte og huset har markbesiddelser i alle de kendte distrikter i regionen, hvilket giver sig til udtryk i en meget omfangsrig produktportefølje indeholdende alle de typiske Piemonte-vine, herunder Barbera, Barbaresco og Barolo, sidstnævnte vintype på druer fra nogle af de ypperste og mest interessante cru’er i Barolo-distriktet, bl.a. Cannubi, Cerequio og Brunate.

Michele Chiarlo vinificerede sin første årgang tilbage i 1958 og er den dag i dag stadig ledende wine maker i firmaet. Han er kendt for at kombinere en klassisk og terroirbaseret tilgang med en høj grad af innovativitet, hvilket gør hans vine unikke og højt skattet over alt i verden. Detil kommer at alle druer dyrkes ud fra en organisk tilgang, og dermed helt uden nogen former for sprøjtemidler.

Michele Chiarlos vine har gentagne gange modtaget fornem hæder, bl.a. 3 glas i Gambero Rosso og 95 points i WineSpectator samt ”Value Award” i det britiske Decanter Magazine.
Huset anses som værende blandt de mest elitære i Piemonte.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.