Michele Chiarlo

M. Chiarlo, Cerequio '15 Barolo DOCG

2015

Endnu en topårgang af Michele Chiarlos berømte Barolo fra marken Cerequio, en af de mest prestigiøse cru’er i Barolo.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Top-Barolo fra en af de mest prestigiøse cru’er i Barolo, Cerequio. Cerequio er en ca. 16 hektar stor sydvendt mark lidt uden for landsbyen La Morra, hvorfra så prominente navne som Roberto Voerzio og Angelo Gaja også producerer Barolo. Marken er alment anerkendt for at være blandt de absolut bedste marker i hele Barolo-distriktet, men produktionen her er relativt beskeden i forhold til andre berømte cruer som fx Cannubi, så vinene er heller ikke så udbredte.

Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo og lagret 24 mdr. på tonneaux af fransk eg og lagret 15-16 mdr. på flaske.

Det er en klassisk, tæt og koncentreret Barolo, dog uhyre elegant, som byder på en bouquet med balsamiske noter, lidt mynte, små lyse og mørke bær. I munden er den volumiøs, blød og rund, men på underfundig vis alligevel med god rankhed og selvfølgelig, fristes man til at sige, en god fast tannin. Lang, lang eftersmag.

Vinen byder på stort lagringspotentiale, især i denne meget solide topårgang 2015, ja, helt op til ca. 25-30 år.

Drikkes den ung, hvilket man sagtens kan, bør man ilte den grundigt på karaffel inden servering.

Anbefales til rødt kød, vildt og ost.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
ProducentMichele Chiarlo
Årgang2015
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på tonneaux af fransk eg.

Michele Chiarlo

Michele Chiarlo er frontfigur og en legendarisk personage i vinhuset af samme navn. Vinhusets hovedsæde er beliggende i Calamandrana, Nizza Monferrato i Piemonte og huset har markbesiddelser i alle de kendte distrikter i regionen, hvilket giver sig til udtryk i en meget omfangsrig produktportefølje indeholdende alle de typiske Piemonte-vine, herunder Barbera, Barbaresco og Barolo, sidstnævnte vintype på druer fra nogle af de ypperste og mest interessante cru’er i Barolo-distriktet, bl.a. Cannubi, Cerequio og Brunate.

Michele Chiarlo vinificerede sin første årgang tilbage i 1958 og er den dag i dag stadig ledende wine maker i firmaet. Han er kendt for at kombinere en klassisk og terroirbaseret tilgang med en høj grad af innovativitet, hvilket gør hans vine unikke og højt skattet over alt i verden. Detil kommer at alle druer dyrkes ud fra en organisk tilgang, og dermed helt uden nogen former for sprøjtemidler.

Michele Chiarlos vine har gentagne gange modtaget fornem hæder, bl.a. 3 glas i Gambero Rosso og 95 points i WineSpectator samt ”Value Award” i det britiske Decanter Magazine.
Huset anses som værende blandt de mest elitære i Piemonte.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.