Michele Chiarlo

M. Chiarlo, "La Court" '17 Nizza Riserva DOCG

2017

Top-Barbera fra Nizza-området, det ypperste område i Piemonte for Barbera-produktion.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Michele Chiarlo Barbera Superiore Riserva 'La Court' Nizza 2019

Dette er den helt store Barbera d’Asti fra Michele Chiarlo, en af de helt store ikon-vine indenfor Barbera.

Vinen er fremstillet på 100% Barbera fra vinmarken Tenute Aluffi i Nizza Monferrato, som også er produktionszone for Giacomo Bolognas kendte Barbera-vine. Fermentationen finder sted i 65 hl store træfade, hvor halvdelen af vinen også lagres i 12 måneder, mens den resterende halvdel lagres i barriques af fransk Allier-eg. Vinen lagres endeligt i flaske 18 måneder, inden den er klar til frigivelse.

I glasset præsenterer den sig pakket og intens med mørk Barbera-frugt, hvor små mørke bær, kirsebær, chokolade og kaffe kan anes. Det er en fed, fyldig basse, med store, dog flot integrerede tanniner, og enorm saftighed samt længde.

Det er en Barbera med stort udviklingspotentiale, som vil peake inden for 10-12 år fra høståret.

Vinen bør serveres ved ca. 17° og nydes til retter baseret på rødt kød, vildt og gerne med hvide trøfler.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentMichele Chiarlo
Årgang2017
DruesortBarbera
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
Lagring12 måneder på tonneaux-fade

Michele Chiarlo

Michele Chiarlo er frontfigur og en legendarisk personage i vinhuset af samme navn. Vinhusets hovedsæde er beliggende i Calamandrana, Nizza Monferrato i Piemonte og huset har markbesiddelser i alle de kendte distrikter i regionen, hvilket giver sig til udtryk i en meget omfangsrig produktportefølje indeholdende alle de typiske Piemonte-vine, herunder Barbera, Barbaresco og Barolo, sidstnævnte vintype på druer fra nogle af de ypperste og mest interessante cru’er i Barolo-distriktet, bl.a. Cannubi, Cerequio og Brunate.

Michele Chiarlo vinificerede sin første årgang tilbage i 1958 og er den dag i dag stadig ledende wine maker i firmaet. Han er kendt for at kombinere en klassisk og terroirbaseret tilgang med en høj grad af innovativitet, hvilket gør hans vine unikke og højt skattet over alt i verden. Detil kommer at alle druer dyrkes ud fra en organisk tilgang, og dermed helt uden nogen former for sprøjtemidler.

Michele Chiarlos vine har gentagne gange modtaget fornem hæder, bl.a. 3 glas i Gambero Rosso og 95 points i WineSpectator samt ”Value Award” i det britiske Decanter Magazine.
Huset anses som værende blandt de mest elitære i Piemonte.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.