JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Mancini, "Rive" Pinot Nero '20
Højkvalitets Pinot Noir fra Mancinis absolut topmark Rive Monte.
Højkvalitets Pinot Noir fra Mancinis absolut topmark Rive Monte.
Focara fra Rive Monte, Mancinis top Pinot Noir mark.
Focara Pinot Noir er produceret med en traditionel rød vinifikation, derefter lagret på træfade i 12 måneder. Focara-området har udmærket sig gennem årene for produktion af Pinot Noir med en stærk personlighed og med de typiske karakteristika for denne sort.
Vinmark: Jorden af kalkholdig sandsten og køligt mikroklima langs denne høje del af Adriaterhavskysten har vist sig at være ideel til dyrkning af Pinot Noir. Vinmarkerne ligger en kilometer fra kysten i en højde af 100-150 meter over havets overflade. Nye Pinot Noir-kloner kom i produktion i 2007 og har løftet Mancinis Pinot Noir til endnu et niveau af dybde og elegance. Druerne bliver håndhøstet i 15 kg kurve og straks anbragt i en mobil kølekælder til transport til vingården.
Vingård: Efter en nat med afkøling bliver druerne afstilket. Kold maceration varer i cirka en uge, og gæring finder sted i tanken med en kombination af delestage, overpumpning og punch downs i ca. femten dage. Malolaktisk gæring bliver udført på tønde. Vinen tilbringer tolv måneder på bærme i franske egetræsfade (30 procent nye), med månedlig omrøring.
Smag: Cremet jordbær-/ribsaroma, der er typisk for sorten, derefter sømløs balance på ganen, mellemvægtig og elegant – et fantastisk og individuelt udtryk for Pinot Noir.
Land | Italien |
---|---|
Område | Marche |
Producent | Mancini |
Årgang | 2020 |
Druesort | Pinot Noir |
Flaskestørrelse | 750 ml. |
Alkohol | 14% |
Lagring | 12 måneder "sur lie" på franske egetræsfade og minimum 11 måneder på flaske inden frigivelse |
Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.
I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.
Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.
For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.
Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.
Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.
Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.