Mancini

Mancini, "Rive" Pinot Nero '20

2020

Højkvalitets Pinot Noir fra Mancinis absolut topmark Rive Monte.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Mancini Focara Rive 2020

Focara fra Rive Monte, Mancinis top Pinot Noir mark.

Focara Pinot Noir er produceret med en traditionel rød vinifikation, derefter lagret på træfade i 12 måneder. Focara-området har udmærket sig gennem årene for produktion af Pinot Noir med en stærk personlighed og med de typiske karakteristika for denne sort.

Vinmark: Jorden af kalkholdig sandsten og køligt mikroklima langs denne høje del af Adriaterhavskysten har vist sig at være ideel til dyrkning af Pinot Noir. Vinmarkerne ligger en kilometer fra kysten i en højde af 100-150 meter over havets overflade. Nye Pinot Noir-kloner kom i produktion i 2007 og har løftet Mancinis Pinot Noir til endnu et niveau af dybde og elegance. Druerne bliver håndhøstet i 15 kg kurve og straks anbragt i en mobil kølekælder til transport til vingården.

Vingård: Efter en nat med afkøling bliver druerne afstilket. Kold maceration varer i cirka en uge, og gæring finder sted i tanken med en kombination af delestage, overpumpning og punch downs i ca. femten dage. Malolaktisk gæring bliver udført på tønde. Vinen tilbringer tolv måneder på bærme i franske egetræsfade (30 procent nye), med månedlig omrøring.

Smag: Cremet jordbær-/ribsaroma, der er typisk for sorten, derefter sømløs balance på ganen, mellemvægtig og elegant – et fantastisk og individuelt udtryk for Pinot Noir.

Detaljer
LandItalien
OmrådeMarche
ProducentMancini
Årgang2020
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring 12 måneder på træfade