Mancini

Mancini, Roncaglia Bianco '22

2022

Spændende hvidvin på Fattoria Mancini' specialitet; Pinot Noir vinificeret til hvidvin. Roncaglia er lavet på 30 % Pinot Noir og 70 % af den meget lokale Albanella drue. Druen giver vinen smag af citrus og mineralitet som kun fås fra marker tæt ved havet.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Mancini Roncaglia Bianco 2022

Vinmarkerne, hvorfra denne Colli Pesaresi Bianco "Roncaglia" er født, dyrkes på bakkerne i baglandet af San Bartolo Natural Park, i lokaliteten Roncaglia. I dette område er denne hvide druesort altid blevet dyrket, vinificeret alene for at opnå områdets traditionelle vin. Efter den bløde presning af druerne gæres mosten i stål ved en kontrolleret temperatur på 18 °C. Vinen hviler i stål på den fine gær i cirka 4 måneder, inden den aftappes. En label signeret Fattoria Mancini, der vidner om opmærksomheden for territoriet og ønsket om at forbedre dets særlige egenheder.

Den har en strågul farve der er klar og strålende. Udvalget af parfumer, der breder sig til næsen, bevæger sig rundt om frugtagtige dufte - med særlig henvisning til citrusfrugter - og mineraler. Den kommer ind i munden med stor friskhed, beriget med en behagelig saftighed, som frem for alt tydeligt fremgår af finishen.

Detaljer
LandItalien
OmrådeMarche
ProducentMancini
Årgang2022
DruesortAlbanella, Pinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring4 måneder "sur lie" på ståltank

Frattoria Mancini

Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.

I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.

Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.

For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.

Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.

Marche

Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.

Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.