Tenute Quarta er speciel på mange måder f.eks. er vingårdens espaliersystem designet for at reducere problemerne forårsaget af global opvarmning i forbindelse med vindyrkning, især for tidligt modnende sorter. Målet med espaliersystemet er at få frugtzonen længere væk fra jorden og samtidig reducere vinstokkens grønne krone. Den første wire i espaliersystemet er placeret 25 cm højere over jorden end tidligere. Den mindre grønne krone på vinstokkene på Tenute Quarta giver derfor mindre overflade til fotosyntese. Dette gør det muligt at efterlade druerne på vinstokkene, indtil en korrekt phenolisk modenhed er nået, uden at pådrage sig for meget potentiel alkohol.
Det seneste Pinot Noir projekt for Mancini. Det er en enkelt vinmark lavet på Luigi Mancini´s mors ejendom. Quarta er moderens efternavn.
Jorden på denne mark er den reneste plet af kalkholdig sandsten, som Fattoria Mancini arbejder med og er beliggende på toppen af Focaras klitter ud til Adriaterhavet. I nogle dele af vinmarken er jorden næsten hvid af klak. Vinmarken er beplantet med særligt udvalgte kloner af familiens kloner af Pinot Noir. Disse Pinot Noir blev efterladt i området af Napoleon-administrationen, og familien Mancini har dyrket dem siden de købte en af de ejendomme, som blev konfiskeret til kirken af den franske administration i 1861. I 1998 startede de forskning i kloner og selektering i samarbejde med Universitetet i Milano, og reproducerede de bedste 100 vinstokke fra den ældste vinmark. I dag laves 40% af Impero Blanc de Pinot Noir stadig med dette originale udvalg lavet i 1998.
Da Tenute Quarta, blev plantet i 2018, blev det oprindelige antal af udvalgte kloner reduceret til de bedste 25 kloner af de originale 100.
Tenute Quarta er speciel på mange måder f.eks. er vingårdens espaliersystem designet for at reducere problemerne forårsaget af global opvarmning i forbindelse med vindyrkning, især for tidligt modnende sorter. Målet med espaliersystemet er at få frugtzonen længere væk fra jorden og samtidig reducere vinstokkens grønne krone. Den første wire i espaliersystemet er placeret 25 cm højere over jorden end tidligere. Den mindre grønne krone på vinstokkene på Tenute Quarta giver derfor mindre overflade til fotosyntese. Dette gør det muligt at efterlade druerne på vinstokkene, indtil en korrekt phenolisk modenhed er nået, uden at pådrage sig for meget potentiel alkohol.
Høst: Druerne plukkes i ultimo august – primo september. De håndhøstes og pakkes i 15 kilos kurve, hvorefter kurvene øjeblikkeligt placeres i en mobilkøleenhed og køles ned til 9 grader. De afkølede druer transporteres til vingården til vinificeringen.
Vinificering: Hele klaser Pinot Noir druer presses nænsomt for at minimere skalkontakten mest muligt og samtidig undgå farveudtræk til vinen. Druerne presses til de har mistet ca. 50 % af deres vægt. Vinen gærer på fad ved ca. 18 grader og gennemgår fuld malolaktisk gæring. Vinen lagrer herefter på gæren i 12 måneder, ligeledes på fad af 228 L.