Podere Monastero
Det lille eksklusive vinhus Podere Monastero er beliggende lidt uden for landsbyen Castellina in Chianti i hjertet af Toscana, i ca. 500 meters højde. Vingården blev grundlagt i år 2000 af ejer og wine maker Alessandro Cellai, som vi også kender for sit virke hos vinhusene Rocca di Frassinello og Castellare di Castellina. Med Podere Monastero har Alessandro ønsket at fokusere på produktionen af to i sandhed store vine; den Cabernet- og Merlot-baserede "Campanaio" og Pinot Noir-vinen "La Pineta", begge produceret i umådeligt få antal, og begge top-ratede hos såvel internationale som nationale vinanmeldere.
Vingården besidder blot 3 hektar marker, hvoraf 50% er beplantet med Pinot Noir-stokke, 25% med Cabernet Sauvignon og 25% med Merlot. Mens både Cabernet og Merlot er alment udbredt i Toscana, og ofte anvendes i de såkaldte supertoscanere, så er valget af Pinot Noir lidt mere atypisk. Forklaringen på valget af Pinot Noir ligger i Alessandro Cellais personlige fascination af de store Pinot-baserede vine og den faglige udfordring i at lykkes i Toscana med en druetype kendt for sin elegance og sarthed. Og for at lykkes har Alessandro minutiøst gennemgået alle processer fra mark til kælder, og udvælgelsen af kloner har fundet sted hos de meste anerkendte kultivatorer i Frankrig.
Begge vine fremstilles uden nogen former for tilsætning, heller ikke hverken gær eller sulfitter, og vinene hører således ind under kategorien 100% naturlige vine.
Podere Monastero er et vinhus der henvender sig til feinschmeckeren og kenderen der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er hjerteblod og vinsjæl på flaske, og får man mulighed for at smage de herlige dråber, kan man være forvisset om, at man er blandt de få der overhovedet har fået chancen
Der kommer årligt ca. 120 flasker af hver type til Danmark.
Toscana
Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.