Podere Monastero

P. Monastero, La Pineta 2021 Magnum

2021

Fornem Pinot Noir-vin fremstillet på håndhøstede druer fra en 1,5 hektar stor mark beliggende i ca. 500 meters højde. Kun ca. 3.500 flasker årligt.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Podere Monastero, Pinot Noir 'La Pineta' 2021

Pinot Noir-vin med et hektarudbytte på blot 35 hektoliter pr. hektar er der tale om en særdeles koncentreret Pinot Noir-vin, hvoraf vi årligt kun får ganske få flasker til Danmark.

Fermentationen finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke i ca. 12 dage, mens malolaktisk gæring og lagring foregår i barriques af fransk Allier-eg, medium toasted, i en periode der strækker sig over samlet ca. 12 måneder.

Vinen er et fremragende eksempel på, at der kan fremstilles storslået Pinot Noir uden for Bourgogne. Den byder ganske simpelt på alt hvad hjertet kan begære for en ægte Pinot Noir-fan; lækker lys frugt - meget ekspressiv - animalske toner og en fantastisk rygrad der giver vinen nerve og karakter.

Fremragende madvin, men også unik i sig selv som meditationsvin. Anbefales primært til kalvekød, fjerkræ og oste uden for meget modning.

Mads Jordansen, Winelab.dk, feburar 2017 (om årg. 2012):
"(...) det er en fremragende vin måske én af det bedste italienske Pinot Noir, jeg har smagt. 5 store stjerner."

Din Vinguide, august 2018 (om årgang 2015):
"Dufter af brunkager, kommen og syltede jordbær. Meget sødmefuld i munden, nærmest saftevandsagtig med parfumeret smag af rose, jordbærsyltetøj og honningkagekrydderi. 90 points.

2016-årgangen er kåret til "Bedste italienske Pinot Noir" af Guida Veroneli  2018

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentPodere Monastero
Årgang2021
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse1500 ml.
Alkohol13,5%
Lagring2 måneder på barriques
ØkologiskJa

Podere Monastero

Det lille eksklusive vinhus Podere Monastero er beliggende lidt uden for landsbyen Castellina in Chianti i hjertet af Toscana, i ca. 500 meters højde. Vingården blev grundlagt i år 2000 af ejer og wine maker Alessandro Cellai, som vi også kender for sit virke hos vinhusene Rocca di Frassinello og Castellare di Castellina. Med Podere Monastero har Alessandro ønsket at fokusere på produktionen af to i sandhed store vine; den Cabernet- og Merlot-baserede "Campanaio" og Pinot Noir-vinen "La Pineta", begge produceret i umådeligt få antal, og begge top-ratede hos såvel internationale som nationale vinanmeldere.

Vingården besidder blot 3 hektar marker, hvoraf 50% er beplantet med Pinot Noir-stokke, 25% med Cabernet Sauvignon og 25% med Merlot. Mens både Cabernet og Merlot er alment udbredt i Toscana, og ofte anvendes i de såkaldte supertoscanere, så er valget af Pinot Noir lidt mere atypisk. Forklaringen på valget af Pinot Noir ligger i Alessandro Cellais personlige fascination af de store Pinot-baserede vine og den faglige udfordring i at lykkes i Toscana med en druetype kendt for sin elegance og sarthed. Og for at lykkes har Alessandro minutiøst gennemgået alle processer fra mark til kælder, og udvælgelsen af kloner har fundet sted hos de meste anerkendte kultivatorer i Frankrig.

Begge vine fremstilles uden nogen former for tilsætning, heller ikke hverken gær eller sulfitter, og vinene hører således ind under kategorien 100% naturlige vine.

Podere Monastero er et vinhus der henvender sig til feinschmeckeren og kenderen der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er hjerteblod og vinsjæl på flaske, og får man mulighed for at smage de herlige dråber, kan man være forvisset om, at man er blandt de få der overhovedet har fået chancen

Der kommer årligt ca. 120 flasker af hver type til Danmark.

Toscana

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.