Graziano Prà

Prà, Amarone 2017 Øko-certificeret

2017

Elite-Amarone fra topproducent i Soave, der nu også viser vejen inden for rødvinsproduktion.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Prà, Amarone 2017, ØKO-certificeret

Stor, saftig og imposant Amarone der til trods for sin kraftige karakter bibeholder en friskhed og elegance sjældent set i vintypen. Vinen forener på fornem vis elegance, syre og mineralitet med stor blød frugtig fylde og høj alkohol.

Den fremstår i glasset med en dyb intens rubinrød farve med et violet skær. Næsen er ekspressiv, frugtdreven og yderst intens, med moden frugt; især syltede kirsebær og mørke blommer. Vinen giver desuden hints af sød kakao samt et mix af rabarber og lakrids, og en varm mørk pebret note. I munden er vinen meget fyldig, med en forholdsvis høj tanninstruktur, som dog er meget finkornet. Til trods for den fyldige og kraftige stil, byder vinen stadig på en markeret syre, der giver friskhed, på grund af de kalk- og mergelholdige jordbundsforhold og markernes placering i højden.

Den er fremstillet på det klassiske blend i Illasi-dalen; Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta. Markerne er sydøsteksponerede og beliggende i ca. 450 meters højde, og jordbunden er ret mergel- og kalkholdig.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder på ca. 15-20 år, og udbyttet er ca. 40 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i medio oktober. Efter høst bringes druerne til tørring i ca. 2 måneder, hvorefter de afstilkes og presses, og maceration finder sted i ca. 15 dage i vertikal ståltank. Malolaktisk gæring finder sted for 2/3 af vinen i 5 hektoliters træfade, mens den øvrige vin hviler på barriques af fransk Allier-eg. 

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta.

Lagring: 36 mdr. på tonneaux, dog 33% på barriques.

Distrikt: Illasi (Valpolicella), Veneto.

Alkohol: 16,5%.

Årlig produktion: Ca. 3.000 flasker.

Detaljer
LandItalien
OmrådeVeneto
ProducentGraziano Prà
Årgang2017
DruesortCorvina, Corvinone, Rondinella
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol16,5%
Lagring36 måneder på tonneaux, 33% på barriques
ØkologiskJa

Graziano Prà

Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine fra mesteren selv

Vinhuset blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Graziano Prà og hans to brødre, Sergio og Flavio, som alle er ud af en familie med en mangeårig vintradition.
Graziano Prà er grundlæggende inspireret af Wendell Berry’s (amerikansk forfatter/digter, farmer, fortaler for bæredygtigt landbrug, miljøforkæmper m.m.) skole for sund, ren og bæredygtig landbrugsproduktion. Dette giver sig selvsagt udslag i vinhusets naturlige og rene tilgang til vinfremstilling og respekt for både vin og miljø, en tilgang som har været fundamental siden vinhuset blev grundlagt i de tidlige 80’ere.

Produktionen er økologisk certificeret, selvom det ikke fremgår af vinenes etiketter, og vinhuset er desuden medlem af Foreningen af Uafhængige Vinbønder (Vignaioli Indipendenti).

I dag ejer Graziano Prà i alt 28 hektar vinmarker, de fleste i top-områderne af Soave, som fx Monte Grande og Monte Croce, men også i Valle di Mezzane i Valpolicella, hvorfra Prà fremstiller topklasse Valpolicella-vine i 500 meters højde. Det er naturligvis de hvide Soave-vine der har skabt Pràs store nationale og internationale omdømme, men de tre rødvine fremstillet i Valpolicella gør sig så markant bemærket, at vinverdenen fremover nu også skal forholde sig til Prà’s verdensklasse på rødvinssiden.

Vinstilen er klart defineret; samtlige vine, hvide som røde, besidder en elegance, en balance og en aromatisk præcision som er ganske unik. Det er vine der forener intensitet, saftighed og finesse på en måde der konstant stimulerer appetitten for mere.

Fra Vini Prà fører vi Soave Classico ”Otto”, Soave Classcio ”Staforte”, Soave Classico ”Monte Grande”, Valpolicella Superiore “La Morandina”, Valpolicella Ripasso Superiore “La Morandina”, Amarone della Valpolicella “La Morandina” samt Passito Bianco delle Fontane.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.