Giuseppe Cortese

Fra sine 4 hektar vinmarker beliggende midt i "Rabajà", en historisk cru i Barbaresco-området, har Giuseppe Cortese vinificeret og produceret højkvalitetsvine siden 1971. Rabaja' cru nyder sydvestlig eksponering og det allerbedste i forhold til mikroklima, jord og modning.
Vinene fremstilles i overensstemmelse med vinfremstillingstraditionen ved hjælp af den nyeste teknologi: vine lagret på slavisk eg, vine opbevaret i underjordiske kældre ved perfekt passende temperaturer for at bevare den aroma og smag, der kendetegner topkvalitetsprodukter.
Deres Chardonnay, Dolcetto og Barbera dyrkes på vinmarker på den modsatte bjergskråning af Trifolera og producerer vine af stor elegance og typisk stil.

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side

En familie med vision

Historien om Giuseppe Cortese begynder, da han som en opmærksom vinmager, hvad det var, i 60'erne, da Barbaresco gradvist konsoliderede sin globale betydning efter vanskelighederne efter Anden Verdenskrig, besluttede at gå videre: den præcise dyrkning af vinstokken som familien havde ført videre i generationer, kunne være springbrættet til én vinifikation på egen hånd, desuden boede familien på toppen af en bakke, der altid har produceret druer af højeste kvalitetsniveau: RABAJÀ.

Det første væddemål var derfor at begynde at producere Barbaresco af druer fra Rabajà-området og blev vundet i 1971, da vingården oprettet af Giuseppe med hjælp fra hans far Giacomo, genererede den første etiket af RABAJÀ. Nyere historie ser den fuldstændige bekræftelse af den nye generation: Hvis Giuseppe og Rosella forbliver de ihærdige vogtere af vingårdens dygtige kunst, bliver sønnen Pier Carlo en etableret vinmager af huset og hans søster Tiziana en grundlæggende leder af gæstfrihed i vinkælderen og den kommercielle side.

Historisk belligenhed i hjertet af Barbaresco

Dette er en decideret unik vin, af uforlignelig kompleksitet; produceret udelukkende i mere klassiske årgange og udvælgelse af klaser fra den ældste vingård i Rabajà (ca. 55-60 år), vine med et ophold på 40 måneder på fade og en efterfølgende forfinelse på flaske i 3 år og har nu etableret sig som et af de vigtigste udtryk for Nebbiolo da Barbaresco. I dag er virksomheden blevet beriget af det kommercielle bidrag fra Tizianas mand, Gabriele, og takket være en konsolideret international tilstedeværelse ser den på fremtiden med den beslutsomhed, der altid har ledsaget familiearbejde og bevidstheden om at være blandt de mest passionerede vinmagere i verden!