JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Kuen Hof
Vingården er placeret nord-øst for Bolzano og deres højtbeliggende, terrasserede vinmarker (mellem 550-890 m.o.h.) leverer syrerige, mineralske og langtlevenede vine i perfekt balance - på Riesling, Sylvaner og Grüner Veltliner.
En perle fra Valle D'Isarco / Eisacktal
Kuen Hof er ejet af Peter og Brigitte Pliger og i Valle D'Isarco (Alto Adige / Südtirol) laver de en serie af højkvalitets hvidvine. Vinene er knivskarpe, intense og balancerede. Vinhuset har en naturlig tilgang, hvor både økologiske og biodynamiske principper danner grundlag for markarbejdet. Herunder følger en gennemgang af vingården, klima og vini - og vitikultur.
Klima
Valle D’Isarco er en lille appellation, som er beliggende ca. 30 minutters kørsel nord-øst fra byen Bolzano, mod Brenner-passet og Østrig. Klimaet er anderledes kontinentalt her, modsat middelhavs-klimaet, der præger området omkring Bolzano. De fleste vinmarker er ligeledes beliggende højt, i Kuen Hof’s tilfælde 550-890 meter over havet.
Valle D’Isarco er et optimalt sted, at kultivere og modne druer til hvidvin. Området har 300 solrige dage om året og et råt bjerglandskab, der med kompleks jordbund og kølige nætter, sørger for optimale forhold gennem modningen. De kølige nætter er afgørende for at druerne opnår phenolisk modenhed, og modningen ikke går for hurtigt. Det vil sige, at vinene får lov at bevare sin syre og friskhed. Forskellen i temperatur kan, i modningsfasen, svinge med helt op til 20 grader. Vinmarkerne er bygget op af terrasser, syd-øst eksponeret og stejle.
Beplantningen er tæt med 7-8.000 planter pr. Hektar.
Vinstokkene er mellem 28-37 år gamle.
Jordbund
Jordbunden er sammensat af rød skifer, kvarts og en anelse sandet, muldet jordbund, tilsat diverse sammensætning af sten fra den tidligere gletcher.
Marknavne - Lahner, Gasteiger, Nafen-Teis.
Høst
Høsten foregår manuelt, ved håndkraft, og udføres i løbet af oktober og nogle gange endda mod slutningen.
Vinifikation
Vinene spontangærer med naturligt forekommende gærceller og gæringen varer fra én til fire måneder før den er fuldkommen. Vinene gærer og lagrer i ståltanke og acacie-træfade (30%) og flaskes kort før den næste høst. Alle vinene er flasket med skruekapsel, og dette er noget Pliger familien er stolte af, da det sikrer at vinene smager ’som tiltænkt’.
Produktion
Vingården råder over 6,5 ha vinmarker og har en årlig produktion på 35-38.000 flasker.