Tenuta di Carleone

Vinhuset er beliggende i Radda i Chianti, og er startet i 2012 af den østrigste entrepenør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene. Tenuta di Carleone producerer primært Sangiovese-baserede vine inkl. en topanmeldt Chianti Classico, og lidt Bordeaux-sorter bliver der også plads til. 

Vis som Gitter Liste

11 varer

pr. side

Tenuta di Carleone - En englænder i Tosca

Tenuta di Carleone er et super interessant vinhus i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigste entrepenør Karl Egger.

I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene. Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” 

“Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.”
Senator Karl Egger

Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O' Callaghan aka. 'Il Guercio'

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland.

'Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed for Sangiovese...'

Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed for Sangiovese-druen. Han er blandt venner kendt som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på. Han har desuden opkaldt en vin efter sig øgenavn. (se længere nede)

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.

Vi har importeret Tenuta di Carleone siden efteråret 2020.

Il Guercio - signaturvinen fra Sean O' CallaghanIl Guercio - signaturvinen fra Sean O' Callaghan
Il guercio