Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte købsforhandlingerne på 20 hektar jord, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet var kendt som ‘Torre Zambra’, opkaldt efter familien.

Vis som Gitter Liste

9 varer

pr. side

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte købsforhandlingerne på 20 hektar jord, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet var kendt som ‘Torre Zambra’, opkaldt efter familien. På denne grund plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke. Han passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947, overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op, og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Villamagna

"Torre Zambra" tårnet og de nærliggende vinmarker ligger i Villamagna-distriktet. Villamagna er kendt som det optimale sted at modne montepulciano druer. Druerne drager stor gavn af det bjergrige landskab og deres placering nær Adriaterhavet. Vinmarkerne ligger i 120 til 200 meters højde på kalksten og lerjord rig på humus og næringsstoffer. Derfor er vinene komplekse og spændende, det reneste udtryk for deres hjemland. Placeringen sørger for kølige vinde og ligeledes kølige nætter, som beskytter druernes syreniveau og giver dem mulighed for at modne uden at overmodne. Dette sikrer den phenoliske modenhed af druerne sker samtidig med sukkermodningen. Dette unikke mikroklima, er hemmeligheden bag Torre Zambra’s aromatiske hvidvine samt deres komplekse og ekstremt lagringsegnede rødvine. 

Torre Zambra skulle også have en af Abruzzo’s mest storslåede vinkældre. 

Økologisk vingård

En stigende opmærksomhed omkring klima, har fået huset til at fokusere på økologi og respekt for naturlige cyklusser, både i vineriet og i vinmarken. Fokus er på at præsentere en række vine, der er det bedste udtryk af den jord de kommer fra og den autentiske historie området repræsenterer.