Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’

Vis som Gitter Liste

9 varer

pr. side

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’ På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Villamagna

Familien bag Torre Zambra startede sin første vinmark i 1910 og det er også her vingården ligger idag - i Villamagna-distriktet. Villamagna er kendt som det optimale sted at modne montepulciano druer, som drager stor gavn af det bjergrige landskab og nærheden til Adriaterhavet. Dette sørger for kølige vinde og ligeledes kølige nætter, som beskytter druernes syreniveau intakt og giver druerne mulighed for at modne uden at overmodne og vore den phenoliske modenhed følger med. Den phenoliske modenhed forstås ved, at tanninerne og i denne forstand kerne, drueskind og generelt druen krop modnes samtidig med druen opnår optimal sukkermodning. Har du en sukkermodning inden phenolisk modning, kan du ende med en vin der har masser sødme og frugtsmag og samtidig en grøn, tør fornemmelse af umodenhed. Oplevelsen kan sammenlignes lidt med en kom grøn the, der får lov til at trække for længe. Dette unikke mikroklima, er hemmeligheden bag Torre Zambra’s aromatiske hvide og komplekse og ekstremt lagringsegnede røde. Torre Zambra skulle også have en af Abruzzo’s mest storslåede kældre. 

Økologisk vingård

En stigende opmærksomhed omkring klima, har fået huset til at fokusere på økologi, respekt for naturlige cyklusser, både i vineriet og i vinmarken. Fokus er på at præsentere en række vine, der er det bedste udtryk af den jord de kommer fra og den autentiske historie området repræsenterer.