Villa Bellini

Villa Bellini ligger i Castelrotto, Valpolicella (Veneto) og er et lille økologisk vinhus, som producerer en elegant, syredreven Valpolicella-serie med en 'ren' Valpolicella, Valpolicella Ripasso og en Amarone della Valpolicella. Vinene er moderne i stilen, dvs. mindre frugttunge og sødmefulde og mere syrestyrede og balancerede.

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side

Villaen i Castelrotto - magiske skråninger, kompleks jordbund og passion for områdets autencitet

Tenuta Villa Bellini er en historisk villa fra 1800-tallet med udkik over en enestående dal, hvor jordbunden igennem tider, har dannet grundlag for store vine. Vi er i Valpolicella, men i en helt særlig del, hvor klima, vind og solskin skaber unikke, ideelle forhold. Det er en magisk skråning, hvor vinene får den tid og ro der skal til. Vinstokkene er altid blevet kultiveret økologisk og i følgeskab med naturen. Ifølge vinhuset selv handler det om passion, originalitet, autenticitet og kreativitet.

Tenuta Villa Bellini er omkranset af en brollo, som er en slags have med en mur omkring sig. Vinhuset ligger i det terrasserede område Castelrotto og har en fabelagtig udsigt over Valpolicella. Området er kendt for dens høje kvalitet og lange tradition med vin. Villa Bellini tager området til nye højder med deres elegante, syrestyrede serie af Valpolicella-vine.

Vinmarkerne

Villa Bellini råder over 4 ha, og vinmarkerne har en stor variation i både jordbundstyper og de metoder der bliver brugt i marken. Vinmarkerne er altid blevet dyrket økologisk og med lokale druesorter. Det skaber vine med en skarp identitet og typicitet.

Vinmarkerne er beliggende omkring 150 m.o.h. med en østlig og syd-østlig eksponering. De er alle beliggende i det naturligt bakkede landskab i Castelrotto. Jordbunden er rig og fyldt med næring. Det høje indhold af kalksten, kombineret med et dybtliggende vanddepot, gør en stor forskel for vinenes struktur og aromatiske profil.

Opbindingssystemet er en blanding af pergola - med en beplantningstæthed på 3.300 planter/hektar og vertical espalier - med over 10.000 planter/hektar. Vinstokkenes alder rangerer mellem 20-100 år.

Vinmarkerne har de klassiske, indfødte varianter fra Valpolicella: Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Men husets særpræg, og den kompleksitet vinene besidder, skyldes efter sigende også en indblanding af andre, ukendte Verona-druesorter.