Vallone

Kvalitetsvine i økonomiklassen med traditionelt, klassisk udtryk

Vallone er et familieejet vinfirma grundlagt i 1935 i Puglia, i Syditalien. Vinfirmaet består reelt af tre vinhuse, og markerne spænder over et areal på ca. 600 hektar. Ejerne er Vittoria, Maria Teresa og Francesco, alle ud af familien Vallone og tredje generation. Den yngste, Francesco Vallone, har fungeret som CEO siden 2014, og har bragt visioner og nytænkning ind i en ellers meget traditionsbunden organisation.

Som så mange andre vinhuse i regionen, har familien Vallone gennem tiderne forsørget sig ved at sælge sine druer til de lokale kooperativer og større vinhuse nordpå, indtil man for nogle år siden besluttede sig for at vinificere og aftappe under eget navn. Produktionen er i dag centreret omkring druerne Primitivo, Negroamaro, Susumaniello, Ottavianello, Fiano, Falanghina og Montonico. De sidste tre grønne sorter.

Vallone er et ambitiøst vinfirma. Siden 2007 har man haft en af Italiens rising stars, Graziana Grassini, ansat som ansvarlig ønolog. Graziana er ikke nogen ”hvem som helst”; hun arbejder for nogle af Italiens mest prestigiøse vinhuse, fx Tenuta San Guido (Sassicaia), og er desuden tilknyttet som særlig rådgiver i konsortiet for Brunello di Montalcino, er konsulent for det italienske landbrugsministerium samt er medlem af Center for National Research.

Vallone fremstiller vine med stor respekt for naturen, traditionerne og vinstilen i området, og vinene er på mange måder indbegrebet af det, vi forbinder med autencitetsbegrebet; Vinene er typiske, rene og klassiske.

Vis som Gitter Liste

2 varer

pr. side