Barbaresco

Barbaresco er en Italiensk DOCG vin, lavet på nebbiolo druer, der har sin oprindelse i Piemonte. Nærmere bestemt i Langhe og området øst for Alba. Vinene kan sammenlignes med Barolo, men grundet forskellighed i klima og krav om lagringstid, vil Barbaresco - og særligt dennes tanniner - modnes tidligere. Det gør vinene hurtigere bliver drikkemodne, hvilket i sidste ende er en fordel for dig som vindrikker.

Vis som Gitter Liste

17 varer

pr. side

Barbaresco vin

Barbaresco er noget af det ypperste, når det kommer til italiensk rødvin, og derfor hører vinen til blandt de mest efterspurgte blandt vinentusiaster. Deler du vores kærlighed og passion for italiensk kvalitetsvin, eksempelvis Barbaresco-vin, så har du valgt at klikke dig ind på den helt rigtige kategoriside.

Vinen er lavet på Nebbiolo-druen, der har sin oprindelse i Piemonte - nærmere betegnet i Langhe og området øst for Alba. Barbaresco minder på mange parametre om Barolo, men der er bl.a. nogle forskelle i forhold til klima og krav om lagringstid. Barbaresco modnes tidligere end Barolo, hvilket betyder, at de første vine hurtigere bliver drikkemodne.

Barbaresco vin byder på masser af elegance og aroma

Barbaresco er ikke blevet én af de mest solgte italienske rødvine uden grund. Den yderst værdsatte og eftertragtede vin har en helt usædvanlig ynde og er b.la. kendt for at byde på masser af elegance og en nærmest parfumeret aroma.

Barbaresco er godt nok mindre hypet end Barolo, men undervurdér ikke vinens anatomi og mange egenskaber. Vinen byder på lidt mindre struktur, men er til gengæld lettere og byder på mere elegance end Barolo. Snyd derfor ikke dig selv for at nyde denne rødvins majestætiske elegance.

Barolo og Barbaresco er i øvrigt lavet på samme druesort, Nebbiolo. Prismæssigt er vinene fra Barolo dyrere, hvilket skyldes, at Barolo er et større og mere anerkendt navn end Barbaresco og der samtidig er længere krav til lagring af vinen.

Du får - med Barbaresco - kvalitetsvin for alle pengene fra seriøse producenter, hvorfor denne vintype er et godt valg.

Hvor stammer Barbaresco fra?

Barbaresco stammer, som navnet antyder, fra byen af samme navn beliggende øst for Alba i Piemonte, Italien. Barbaresco er en mindre, men yderst smuk og idyllisk by, der kun rummer omkring 600 indbyggere.

Byen nordøst for Alba byder på et lavt indbyggertal, men til gengæld dækker området flere hundrede hektar vinmarkeder. Området er markant mindre end Barolo, hvilket helt naturligt betyder, at produktionen også er meget mindre.

Selvom Barbaresco er et forholdsvist lille område, så er det en kendsgerning, at mikroklimaer spiller en stor rolle, og at nogle af de bedste italienske vintyper kommer fra netop dette område.

Landsbyerne Barbaresco er kendt for at byde på rødvine med enorm alsidighed og stort potentiale, hvorfor det vil være oplagt at prøve nogle af de forskellige vine herfra.

Barbaresco har lavere beliggende markeder end Barolo, hvilket ofte giver lidt lettere vintyper, som vi også har været inde på. Der kan endvidere argumenteres for, at man får en nærmest feminin Nebbiolo-vin ved at vælge en Barbaresco.

Så længe skal en Barbaresco lagre

Barbaresco skiller sig bl.a. ud fra Barolo i forhold til lagringstiden. Mens en Barolo typisk skal lagre i tre-fire år, så skal en Barbaresco kun lagre i to år, inden den frigives.

Det er forskellene i temperaturen og jordbundsforskellene, der gør, at druerne fra henholdsvis Barbaresco og Barolo ikke har den samme lagringstid.

Ønsker du stor italiensk rødvin med elegance, lavet på druen Nebbiolo, så vælg Barbaresco. Den kortere lagringstid, gør også vinene bliver hurtigere drikkemoden.

DOCG-status siden 1980

Barbaresco fik DOC-status helt tilbage i 1966, og 14 år senere - i 1980 - blev området ophøjet til DOCG-status. DOCG står, som du måske er bekendt med, for Denominazione de Origine Controllata e Grarantita, der kan oversættes til kontrolleret og garanteret oprindelsesbetegnelse.

Vine fra Italien, der har fået tildelt DOCG-status, skal overholde strenge kvalitetsstandarder mht. lagring, godkendte druesorter og meget mere. Bl.a. af følgende grund og producenters utrættelige indsats på at efterleve dette, går man aldrig galt i byen med en Barbaresco.

Køb Barbaresco vin hos Distinto

Barbaresco forhandles ikke kun i Italien, hvor vinene stammer fra. Hos Distinto har vi også fornøjelsen af at forhandle vinen fra Piemonte.

I vores udvalg af Barbaresco vil du b.la. finde vine fra velrenommerede producenter som:

Vi har nøje udvalgt alle vine, så vi kan tilbyde det bedste af det bedste, når det kommer til fremragende vin fra Italien. Hvad end det er en Barbaresco-vin i årgang 2012, 2013, 2014 eller en helt fjerde årgang, du er på udkig efter, så kan vi levere den ønskede Barbaresco fra vores lager.

Hurtig levering af vin fra Italien til hele landet

Distinto bør være din foretrukne forhandler af kvalitetsvine af flere forskellige grunde.

Ikke nok med, at vi byder på en lang række af vine, der er lavet på de karakteristiske Nebbiolo-druer, så kan vi også byde på kundefordele som hurtig levering. Du får endvidere 10 % rabat ved køb af minimum 12 flasker - uanset hvilken producent eller druesort, du foretrækker.

Sidder du tilbage med spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til os.