Ronchi

Ronchi, Barbaresco '18

2018

Ronchi's klassiske Barbaresco, der år efter år udviser tårnhøjt niveau. Skøn duft med friske roser, lidt solbær og tørret pibetobak.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Ronchi Barbaresco 2018

Ronchi's klassiske Barbaresco - og hvilken en! Fremragende vin med stor koncentration og noter af mørk chokolade, ristede valnødder og lakrids i den lange vedvarende eftersmag, med nydeligt afstemt syre. Den meget klassiske og aromatiske næse er kendetegnet ved friske roser, lidt solbær og tørret pibetobak. Typisk tanninbid, der indikerer stort lagringspotentiale, og god syre der giver vinen friskhed.

Bør nydes i store åbne glas ved ca. 17°, gerne til kraftige retter med svampede elementer. 

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentRonchi
Årgang2018
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
Lagring24 måneder på tonneaux

Majestætiske vine fra et af Barbaresco-distriktets ypperste terroirs

Ronchi er en lille eksklusiv vinproducent i Barbaresco kommune drevet og ejet af vinmageren Giancarlo Rocca.

Vinhuset er opkaldt efter det berømte område, hvori huset befinder sig, nemlig ”Ronchi” - et Barbaresco-områdets bedste underdistrikter.

Ronchi betyder ”bakkeskråninger”, mens Rocca betyder ”klippe”. Disse to navne beskriver fint, hvad dette vinhus baserer sin produktion på: Perfekt beliggende bjergskråninger med stenede jordbundsforhold. Med andre ord et sandt paradis for druesorten Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Barbaresco, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. Fælles for hele produktionen er, at alt er ypperste kvalitet, og at der kun er ganske få flasker af hver vintype til rådighed.

Det er et gennemgående tema, at vinene er maskuline, intense og ekstraktrige - der er med andre ord fuld knald på saft og kraft.

Vinhuset, der altså kun producerer meget få flasker årligt, er blevet præmieret med de berømte 3 glas for top-Barbaresco’en ”Ronchi” i vinguiden Gambero Rosso.

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.