Ronchi

Ronchi, Bianco "In Amphoris" 2022 Langhe Arneïs

2022

Unik hvidvin fra Piemonte lagret 7 måneder på amfora, den antikke lagringsform, som der kun produceres 420 flasker af årligt.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Ronchi, Bianco 'In Amphoris' Arneïs 2022

Vinen er fremstillet på 100% Arneïs dyrket efter økologisk standard.

Druerne blev høstet i slutningen af august 2016, hvorefter de blev nænsomt presset. Vinen blev flyttet fra kvaset og lagt på ståltank ved 6-8º C i 48 timer, et såkaldt "cold soak". Herefter blev temperaturen indstillet til 17º C, og alkoholisk gæring startede. De første 5-6 dage foregik i ståltank, hvorefter vinen blev overflyttet til amforaen. Her færdigjorde den sin alkoholiske gæring i yderligere 6 dages tid, hvorefter vinen hvilede 7 måneder, stadig på amfora, frem til april måned, hvor vinen blev tappet på flaske.

Vinen præsenterer sig i glasset med et noget reduktivt udtryk, hvorfor vi anbefaler at ilte vinen grundigt inden servering, gerne 4-5 timer på karaffel. Med luft træder en karakteristisk mineralitet frem, et ekstremt kalket/stenet, let saltet udtryk, mens vinen er temmelig fyldig og kraftig.

Spændende og uortodoks vin! Den er hverken filtreret eller klaret.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentRonchi
Årgang2022
DruesortArneïs
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring7 måneder i amfora
ØkologiskJa

Ronchi

Majestætiske vine fra et af Barbaresco-distriktets ypperste terroirs

Ronchi er en lille eksklusiv vinproducent i Barbaresco kommune drevet og ejet af vinmageren Giancarlo Rocca.

Vinhuset er opkaldt efter det berømte område, hvori huset befinder sig, nemlig ”Ronchi” - et Barbaresco-områdets bedste underdistrikter.

Ronchi betyder ”bakkeskråninger”, mens Rocca betyder ”klippe”. Disse to navne beskriver fint, hvad dette vinhus baserer sin produktion på: Perfekt beliggende bjergskråninger med stenede jordbundsforhold. Med andre ord et sandt paradis for druesorten Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Barbaresco, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. Fælles for hele produktionen er, at alt er ypperste kvalitet, og at der kun er ganske få flasker af hver vintype til rådighed.

Det er et gennemgående tema, at vinene er maskuline, intense og ekstraktrige - der er med andre ord fuld knald på saft og kraft.

Vinhuset, der altså kun producerer meget få flasker årligt, er blevet præmieret med de berømte 3 glas for top-Barbaresco’en ”Ronchi” i vinguiden Gambero Rosso.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.