Ronchi

Ronchi, Nebbiolo "In Amphoris" 2021 D.O.C

2021

Nebbiolo i ren form, lagret i amfora, som understreger og løfter de naturlige frugtaromaer

Pris
Log ind for at se B2B priser

Azienda Agricola Ronchi, Langhe Nebbiolo “In Amphoris” 2021

Azienda Agricola Ronchi, Langhe Nebbiolo “In Amphoris” er en 100% Nebbiolo fra fjerde generations producenten Ronchi. Der er tale om en af de få skjulte skatte i Piemonte, som ikke er de dyreste eller mest kendte, men bare leverer en kvalitet som imponerer - hver gang.

Vinen er en klassisk nebbiolo - der er ikke noget at tage fejl af her. Der er umiskendelig rød frugt, som skovjordbær, tyttebær og rosenblade og en for nebbiolo silkeblød tekstur med moderate tanniner. Netop lagringen i terracotta amfora, som er en slags lerkrukker, giver vinen lidt blødere kanter end hvad er normalt for unge nebbiolo vinen. Vinen bliver mere tilgængelig nu, og det kan vi jo kun være glade for. Vinen har stadig et robust element, men meget balanceret og lidt pebret på afslutningen. Er du vild med nebbiolo og nysgerrig på at smage en uden fad, så er dette et oplagt valg. Par vinen med en pastaret med krydret pølse, grillet kød eller vildt.

Vinhuset ligger placeret midt i 'Ronchi' vinmarken, med ældre vinstoke som omkranser huset. I denne lille dal, tæt ved Nieve, ligger dette magiske vinhus. Grænsende op til Montestefano i nord og Moccagatta i syd. Dalen former et amfiteater, som indfanger solens stråler og giver nebbiolo den koncentration og elegance den kræver for at præstere på højt niveau. 

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentRonchi
Årgang2021
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringLagret 12 måneder i amfora

Ronchi

Majestætiske vine fra et af Barbaresco-distriktets ypperste terroirs

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som BarberaDolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.

 
 
 

11 varer

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.