Ronchi, Spumante Metodo Cl. 100% Nebbiolo

Spumante fremstillet på den traditionelle metode og på 100% Nebbiolo...
Pris
Log ind for at se B2B priser

Om vinen:

Spændende og yderst karakterfuld mousserende vin fremstillet efter den tradtionelle metode (Metodo Classico).

Det er en nyere vin i Giancarlo Roccas sortiment, udkommet for allerførste gang i 2015, men fremstillet af druer fra 2012-høsten. Med andre ord en spumante der har været hele 3 år undervejs, og som vi inden første release afventede med spænding, efter at have smagt den halvfærdige version under et besøg i Barbaresco i foråret 2014.

Den er fremstillet på 100% Nebbiolo fra Barbaresco-zonen, men høstet forud for druerne til vinhusets to Barbaresco'er, inden de har opnået fuld modenhed. Derved opnås et friskere og mere floralt niveau i vinen, hvor syren har det helt rigtige sitrende bid.

Vinens førstegæring finder sted på ståltank, hvor vinen efterfølgende også hviler frem til ferbruar året efter høsten. I februar tappes vin clair'en på flaske og tilsættes liquer de tirage, hvorefter vinen hviler lå på bærmen i 28 måneder og dermed blev klar til frigivelse 3 år efter høsten. Dosage-niveauet er ca. 6-7 gram pr. liter.

Vinen byder på en fantastisk aromapallet, hvor både fine florale noter og friske bærnuancer spiller fornemt samen med syreniveauet og tannin-strukturen fra Nebbiolo (som dog her er væsentligt lavere end i en rødvin på Nebbiolo).

Den er fremragende som aperitif, men også genial til snacks og hapsere med en vis fedme, fx typiske italienske specialiteter som lardo og speck. Vi får kun ganske få flasker af denne raritet til landet, så man bør være hurtigt ude, hvis man er interesseret.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: 28 mdr. på bærmen (flaskelagring).

Dosage: Ca. 6-7 gram pr. liter.

Distrikt: Barbaresco, Piemonte.

Alkohol: 13,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.