Rossignol-Fevrier

Ross.-Fevrier, 1er "Robardelle" 2019 Biodynamisk - ØKO

2019

En fantastisk beliggenhed sikrer kvaliteten i denne lyse, delikate Bourgogne fra Volnay...

Pris
Log ind for at se B2B priser

Rossignol-Fevrier, Volnay 1er Cru 'Robardelle' 2018, Biodynamisk + ØKO

Denne Bourgogne nyder godt af sydøstvendte skråninger med jordbund domineret af kalksten, som sikre henholdsvis masser af sollys fra morgenstunden og et mineralsk præg i vinen samt flot syre. Druerne kommer fra "Robardelle", der er en 1er Cru mark beliggende syd for landsbyen Volnay i Côte de Beaune.

Vinen er en klassisk Bourgogne i Volnay-stil, forholdsvis lys farve, masser af røde bær i næse og mund. Overordnet en saftig og frisk oplevelse. Volnay 1er Cru Robardelle 2015 har en frisk karakter med krydrede noter, sprød syre og presente tanniner, som aftager yderligere ved lagring.

Rossignol-Fevrier har eksisteret siden 1920'erne og drives i dag af femte generation i familien. Vinhuset benytter biodynamiske principper i markerne og er økologisk certificeret. De vægter autencitet og bæredygtighed i produktionen, som kommer til udtryk i vine med finesse og elegance.

Vinen bør serveres med 16-18°.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentRossignol-Fevrier
Årgang2019
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
LagringBarriques (brugte) og flaske.
BiodynamiskJa
ØkologiskJa

Rossignol-Fevrier

Klassisk Bourgogne fra lille, økologisk vinhus i Volnay

Det lille familieejede, økologiske Bourgogne-hus Rossignol-Février ligger i det absolutte centrum af Volnay i Côte de Beaune. I nu fem generationer har vinhuset fremstillet sine klassiske Bourgogne-vine fra forskellige parceller i Volnay og Pommard, primært med udgangspunkt i Pinot Noir, men også lidt Chardonnay. Frederic Rossignol er passioneret omkring de naturlige forskelle de enkelte parceller og årgange udviser, og han finder den største glæde i at lade disse forskelle træde frem i vinene.

Foruden store 1er Cru'er fremstiller vinhuset også en Bourgogne Pinot Noir og Chardonnay udenfor klassifikation, som præsenterer appellationens særpræg til en mere tilgængelig pris. Alle vine fremstilles med respekt for naturen og familiens traditioner, som siden 1920'erne har sikret vinene finesse og elegance.

Rossignol-Février benytter biodynamiske principper i vinmarkerne og er økologisk certificeret. De udfører betragtelig 'grøn høst' for at sikre høj smagskoncentration og takket være en række urter, har de kunnet skære ned på brugen af kobber og svovl. Alle behandlinger i marken laves i øvrigt med regnvand. Samlet set fremstiller Rossignol-Fevrier knap 40.000 flasker vin.

Bourgogne

Bourgogne er en vinregion i den østlige del af Frankrig. Vinregionen strækker sig fra Auxerre i nord og til Lyon i syd. Bourgogne dækker over både Chablis og Beaujolais, men er verdenskendte for deres eksklusive vine på Pinot Noir og Chardonnay fra Côte D'Or og kommuner som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin og Puligny-Montrachet.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!