Solveigs

Solveigs, Koloss 2012 Pinot Noir Précoce

2012

Denne vin - Jens Heinemeyers mest kostbare - er fremstillet på 100% Pinot Noir Précoce...

Pris
Log ind for at se B2B priser

Unika fra Jens Heinemeyers serie af store Pinot'er.

 

Denne vin - hans mest kostbare - er fremstillet af 100% Pinot Noir Précoce (Frühburgunder i Tyskland, men også kendt som Pinot Madeleine i Bourgogne) fra en meget lille, historisk mark med gamle stokke. Pinot Noir Précoce modner før den klassiske Pinot Noir, og for mange producenter af disse vine, har det været normen, at disse typisk har ageret en form for "lillebror" til den "rigtige" Pinot.

 

Jens Heinemeyer ville det i midlertid anderledes, da han i begyndelse af 0'erne begyndte at lade druerne hænge længere på stokkene. Han havde i sinde at fremstillet en slags Spätlese, selv kalder han det Amarone-style, Pinot Noir Précoce-vin!

 

Han høster først 2 måneder senere end ved normal fuld modning, hvilket betyder, at druerne er skrumpet ind og er blevet tørret på planten. Dette giver et naturligt højt sukkerindhold i mosten, men vinen er gæret 100% ud, så selvom den måske sensorisk er sødmefuld, så er den reelt knastør - intet restsukker!

 

Det er en på samme måde imponerende, fascinerende og anderledes vinoplevelse der venter den der springer ud i at smage Koloss.

 

Vinen er vinificeret på samme vis som samtlige øvrige vine fra Solveigs. Dvs. ud fra organiske principper, ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - en fremgangsmåde Jens Heinemeyer kalder "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

 

Vinen anbefales til fuglevildt, kalv, simremad, eller som decideret meditationsvin. Bør nydes i store åbne glas.

 

2009-årgangen anmeldt af Mads Jordansen, Winelab.dk:

"Persille, træ og umiskendelig Pinot Noir med et æterisk præg af skovbund og moden kompleks frugt i retning af hyldebær. Smukt balanceret krop – igen med et æterisk præg. Alkoholen stikker en anelse frem, men spiller op til frugten, der har en god fylde. Pinot Noir Précoce (Frühburgunder) er en mere kraftig, ekstrovert og frugtig drue end dens mere kendte og udbredte søster, Pinot Noir. (Spätburgunder). Genkendeligt, at vinen kommer fra Jens Heinemeyers hånd i hans nye soloprojekt Solveigs."

 

Druesammensætning: 100% Pinot Noir Precoce (Frühburgunder).

Distrikt: Rheingau (Tyskland).

Lagring: Ca. 24 mdr. på barriques og ca. 18 mdr. på flaske.

Alkohol: 15%.

Produktion: Ca. 400-500 flasker.

Packaging: 6 stk. karton.

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2012
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%