Solveigs

Solveigs, Phyllit 2021

2021

Spændende Pinot Noir-vin fra Rheingau fremstillet fra beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt kaldet 'Phyllit' - deraf navnet på vinen.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Solveigs Pinot Noir PHYLLIT 2021

Spændende vin fra Rheingau fremstillet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt kaldet Phyllit. Phyllit er Solveigs basisvin.

Vinen er som sædvanlig for Phyllit utrolig frisk og æterisk i duften med skovjordbær og apotekerskuffe. Man fornemmer tydeligt Pinot-karakteren med en tiltalende og meget harmonisk "feel" og et let fadpræg. Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og vinen er dermed så tæt på naturlig vin, som man reelt kan komme. Vinen anbefales til stegt fisk eller lette lyse retter - eller bare serveret let sval på en varm sommerdag. 

2012-årgangen anmeldt 7. december 2014 af Mads Jordansen, Winelab.dk:

"Æterisk og kompleks duft. Champignon, røde syrerige bær og et let krydret komplekst præg. Elegant og forførende som en ballerina. Smagen har en usædvanlig forfinet og slank frugt. Bløde, elegante tanniner og en fascinerende let frugt. Fortræffelig vin, som udvikler kvaliteten år for år. Vinens svævende lethed er underskøn. Fem store stjerner!" 

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2021
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringCa. 24 måneder på barriques og 18 måneder på flaske.
ØkologiskJa

En mester i Pinot Noir

Solveigs fremstiller Tysklands bedste rødvin. Det er ikke blot noget vi siger. Det mener det anerkendte vinmagasin, Falstaff, der specialiserer sig i tysk vin, også. Det er især 'Steil' og enkeltmarksvinene 'Micke' og 'Present', der tager anmelderne med stom.

Første gang vi havde fornøjelsen af at møde winemaker Jens Heinemeyer fra det lille boutique winery Solveigs og ikke mindst smage hans Pinot Noir-vine, var vi solgt lige på stedet. Her var tyske Pinot-vine i en klasse, og med en meget distinkt territorial karakter, som vi kun sjældent havde set tidligere. Vine med elegance, raffinement, tekstur og perfekt harmoni - og ikke mindst med et rent frugtrigt udtryk; kort sagt verdensklasse!
 
Alene præsentationen af vinene, hvor vi fik lejlighed til at teste potentialet ved også at smage 10-15 år gamle vine overbeviste os. Vinene fra Solveigs var så markante og rene i udtrykket, at vi ville sætte en ære i at importere og promovere vinene på det danske marked.

Vinhuset er beliggende i Geisenheim i Rheingau, ca. 70 km fra Frankfurt, mens markerne er beliggende i Pinot-byen Assmannshausen 10 km længere vest på langs Rhinen. Solveigs er ledet af Jens Heinemeyer, som sammen med et ungt crew står for alt lige fra kultivering til selve winemaking. Vinhusets stokke står beplantet udelukkende på de historiske "Assmannshäuser Steil"-marker som er kendte for deres høje indhold af rosa skifer - lokalt kendt som "Phyllit".
 
Heinemeyer og co. fremstiller vine efter 100% naturlige principper; altså ingen kemi, hverken i mark eller kælder, absolut ingen tilsætning, end ikke gærkulturer, ingen enzymer, syre eller andre hjælpemidler. Produktionstilgangen kalder han "doven vinificering" eller "kontrolleret inaktivitet", hvilket principielt betyder, at vinen fremstilles med så lidt indgriben som overhovedet muligt. Vinene er derfor udelukkende resultat af naturen og i udtalt grad super terroir-drevne.

Rheingau

Rheingau er en af de 13 'anbaugebiete' og vinområdet strækker sig over en 30 km lang skråning langs Rhinen. Det er et område, som er velsignet med flere solskinstimer end hvad der er gennemsnittet i Tyskland og så området er desuden kendt for dens skifer jordbund, som holder godt på varmen i mere kolde perioder. Området er historisk kendt for hvide vine på Riesling, men en særlig mark Assmannhausen producerer Pinot Noir (Spätburgunder) i topklasse.