Solveigs

Solveigs, Steil 2018 Pinot Noir - ØKO

2018

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot Noir/Spätburgunder. Kun ca. 2.000 flasker årligt.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Solveigs Pinot Noir Steil 2018 Økologisk

En af Jens Heinemeyers mest populære vine. 

Steil har fået sit navn med henvisning til de såkaldte "Assmanshauser Steil"-marker, der er beliggende i et af Rheingaus bedste områder for Pinot/Spätburgunder, nær landsbyen Assmannshausen. Druerne til denne vin kommer naturligvis fra lige netop dette område, som ligger billedskønt, og meget stejlt - deraf navnet - lige ud til Rhinen. 

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit. Den er relativ rig og intens, men har stadig denne "Solveigske" lethed og elegance der er så kendetegnende for Jens Heinemeyers vine. 

Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, viskøs fornemmelse, samt et let spicy udtryk der giver associationer hen mod lidt varme sødmefulde krydderier.

Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme. Det er naturen og tiden der får lov at gøre arbejdet, det er en langsommelig proces, og derfor er det også en vin med en langsom modning og et stort lagringspotentiale.

Vinen anbefales til fjerkræ, kalv, svinekød, eller såmænd bare til nydelse i store glas og tilbagelænet siddepostion.

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2018
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringCa. 24 mdr. på barriques + 18 mdr. på flaske
ØkologiskJa

En mester i Pinot Noir

Solveigs fremstiller Tysklands bedste rødvin. Det er ikke blot noget vi siger. Det mener det anerkendte vinmagasin, Falstaff, der specialiserer sig i tysk vin, også. Det er især 'Steil' og enkeltmarksvinene 'Micke' og 'Present', der tager anmelderne med stom.

Første gang vi havde fornøjelsen af at møde winemaker Jens Heinemeyer fra det lille boutique winery Solveigs og ikke mindst smage hans Pinot Noir-vine, var vi solgt lige på stedet. Her var tyske Pinot-vine i en klasse, og med en meget distinkt territorial karakter, som vi kun sjældent havde set tidligere. Vine med elegance, raffinement, tekstur og perfekt harmoni - og ikke mindst med et rent frugtrigt udtryk; kort sagt verdensklasse!
 
Alene præsentationen af vinene, hvor vi fik lejlighed til at teste potentialet ved også at smage 10-15 år gamle vine overbeviste os. Vinene fra Solveigs var så markante og rene i udtrykket, at vi ville sætte en ære i at importere og promovere vinene på det danske marked.

Vinhuset er beliggende i Geisenheim i Rheingau, ca. 70 km fra Frankfurt, mens markerne er beliggende i Pinot-byen Assmannshausen 10 km længere vest på langs Rhinen. Solveigs er ledet af Jens Heinemeyer, som sammen med et ungt crew står for alt lige fra kultivering til selve winemaking. Vinhusets stokke står beplantet udelukkende på de historiske "Assmannshäuser Steil"-marker som er kendte for deres høje indhold af rosa skifer - lokalt kendt som "Phyllit".
 
Heinemeyer og co. fremstiller vine efter 100% naturlige principper; altså ingen kemi, hverken i mark eller kælder, absolut ingen tilsætning, end ikke gærkulturer, ingen enzymer, syre eller andre hjælpemidler. Produktionstilgangen kalder han "doven vinificering" eller "kontrolleret inaktivitet", hvilket principielt betyder, at vinen fremstilles med så lidt indgriben som overhovedet muligt. Vinene er derfor udelukkende resultat af naturen og i udtalt grad super terroir-drevne.

Rheingau

Rheingau er en af de 13 'anbaugebiete' og vinområdet strækker sig over en 30 km lang skråning langs Rhinen. Det er et område, som er velsignet med flere solskinstimer end hvad der er gennemsnittet i Tyskland og så området er desuden kendt for dens skifer jordbund, som holder godt på varmen i mere kolde perioder. Området er historisk kendt for hvide vine på Riesling, men en særlig mark Assmannhausen producerer Pinot Noir (Spätburgunder) i topklasse.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!