JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Fremragende, intens fuldblods Cabernet fremstillet efter den såkaldte "appassimento-teknik", som også anvendes ved fremstilling af fx Amarone, altså tørring af druerne før pres.
Druerne dyrkes syd for Gardasøen i et terroir kendetegnet ved en meget kalk-, og ler-holdig komposition og rigt indhold af salte mineraler. De høstes i første halvdel af oktober og lægges dernæst til tørring i små trækasser i ca 30 dage, inden selve vinifikationen finder sted. Fermentationen fioregår på ståltanke, og den malolaktiske fermentation samt lagring finder sted først i 6-7 måneder på ståltank, efterfulgt af 24 måneder på barriques, og afsluttende 6 måneder på flaske.
Vinen præsenterer sig i glasset med en virkelig tæt, mørk farve, nærmest blæksort, og en indsmigrende bouquet af små mørke, sødmefulde bær og et let krydret, urtet præg. I munden opleves den fuldfed, bredskuldret, med flot dybde og markant power. Frugten er kendetegnet ved brombær, solbær og tørrede skovbær, imens der anes fine vegetale nuancer, vanilje, ceder og en smule røg. Det hele er harmonisk komponeret, så kraften og saften opleves relativt imødekommende til trods for en fin tannisk bund.
Ca' d'Oro er en fremragende vin til "after dinner", men er også ideel til vildt eller moden ost.
Druesammensætning: 100% Cabernet Sauvignon.
Lagring: 6-7 mdr. på ståltank, 24 mdr. på barrique, ca. 6 mdr. på flaske.
Distrikt: Lombardiet.
Alkohol: 15,5%.
Produktion: Ca. 7.000 flasker.
Packaging: Leveres i 6 stk. karton
Land | Italien |
---|---|
Område | Veneto |
Producent | Tenuta Roveglia |
Årgang | 2019 |
Druesort | Cabernet Sauvignon |
Flaskestørrelse | 750 ml. |
Alkohol | 15,5% |
Lagring | 6-9 måneder i ståltank, herefter 24 måneder i 225 L. barriques |