Tenuta Roveglia

Ten. Roveglia, Filo di Arianna '17 Lugana Superiore D.O.C.

2017

Topvinen fra Tenuta Roveglia, fremstillet på druer fra gamle stokke, de fleste over 45 år gamle. En vin der virkelig sætter vinområdet Lugana på landkortet.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Topvinen fra Tenuta Roveglia, fremstillet på druer fra gamle stokke, de fleste over 45 år gamle. En vin der virkelig sætter Lugana'en, denne måske lidt undervurderede vintype, på landkortet. Høsten finder sted i midten af november, hvilket er ganske usædvanligt for vintypen. Det særlige i denne forbindelse er desuden, at druerne på dette tidspunkt er under langreb af let botrytis, i alt ca. 5% af druerne. Efter høsten, som foregår udelukkende ved håndkraft, forefindes en nøje selektering af druematerialet, hvor kun de bedste druer og klaser går med i presset. Efter det nænsomme pres, gærer mosten på træfade, hvor også vinen efterfølgende lagres.

Vinen præsenterer sig i glasset med en let gylden farve med grønligt skær som med lagring på flaske dog vil gå over og blive mere intens og dybgylden. I næsen opleves en meget rig og aromaintens bouquet med typiske noter af ristede mandler, sødmefulde æbler, citrus og hyld – krydret af den velintegrerede fadnote. I munden er den fyldig og velstruktureret og med vedvarende finish som både byder et fin spillende frugtsyre, men også en diskret tannin, der gør vinen velegnet til fx retter på lyst kød.

Vinen anbefales til fisk, lyst kød, fjerkræ og modne oste, men er også fremragende alene.

Detaljer
LandItalien
OmrådeLombardiet
ProducentTenuta Roveglia
Årgang2017
DruesortTrebbiano di Lugana
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12%
Lagring6-12 måneder på fad