Torre Zambra

Torre Zambra, Collo Maggio - Riserva ØKO-certificeret, 2020

2020

Montepulciano D'Abruzzo i druetypisk stil. Mørk, sødlig frugt med både dybde og kompleksitet.

Pris
Log ind for at se B2B priser

Torre Zambra Montepulciano D'Abruzzo Riserva 'Colle Maggio' 2020 Økologisk

Montepulciano d'Abruzzo RISERVA "COLLE MAGGIO" er produceret på Colle Maggio bjergskråningen i Villamagna, ved at bruge specifikke vinmarksteknikker til at reducere udbyttet pr. hektar, hvor kun de bedste druer er udpeget til produktionen af riserva-versionen.

I kælderen får druematerialet en lang maceration på hele 45 dage, inden vinen modner i cementtanke. Så er det blevet tid til lagring i en blanding af Fransk og Slavonsk egetræs tonneaux.

Dens dybe, blækrøde farve vil forføre dig og inspirerer til ro og refleksion. Den raffinerede næseprofil antyder efterårsblade og moden frugt, der udfolder sig for at afsløre hindbær og krydderier, med noter af kaffe, tobak og kakaopulver i finalen. Vinen er fyldig og velstruktureret, men aldrig aggressiv, hvor tiden tilbragt i træet tilføjer et strejf af krydderi i slutningen, og en note af kakaopulver fremhæver og understreger rundheden og en fantastisk balance.

Vinen er en god blanding af kompleksitet og drikkevenlighed og vil gå godt til retter med grillet kød. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2020
DruesortMontepulciano
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring6 måneder i cement tanke, 12 måneder på Franske og Slovenske egefade og 6 måneder i flaske inden frigivelse
ØkologiskJa

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’. På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Abruzzo

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.