Torre Zambra

Torre Zambra, Montepulciano "Madia" DOC 2022 ØKO-certificeret

2021

Montepulciano! Mørk frugt, let violet skær og med en krydret lakridstone

Pris
Log ind for at se B2B priser

Torre Zambra Montepulciano D'Abruzzo 'Madia' 2021

Torre Zambra Montepulciano D'Abruzzo 'Madia' 2020 er et skoleeksempel på hvad Montepulciano druen kan. Næsen byder på masser mørk frugt - brombær, blommer og sorte kirsebær.

Hvis du godt kan lide en vin, der er kraftig og krydret, men samtidig er balanceret med en god, vedholdende syre - så er Montepulciano noget for dig. Vinen har en god blanding af drikkevenlighed og struktur. Der er bløde tanniner, stor frugt, krydderi og syre. På nogle måder - selvom det er farligt at sammenligne med - lidt samme pakke, som du får med en flaske Bordeaux. 

Vinen er letdrikkelig, selvom det er en vin i den kraftige endnu, og vil gå godt til din hjemmelavede pizza, gerne med lidt krydret indslag fra Salami Ventricina eller lignende. Det kan denne vin godt håndtere.

Serveres ved 16-18 grader.

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2021
DruesortMontepulciano
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
Lagring12 måneder på cementtank og min. 3 måneder på flaske
ØkologiskJa

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’. På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Abruzzo

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.