Torre Zambra

Torre Zambra, "Piana Marina" Trebbiano d'Abruzzo DOC 2020 ØKO-certificeret

2019

Kompleksitet, struktur og dybde. En vin for kendere og elskere af Trebbiano D'Abruzzo. Det er ikke en vin der giver ved dørene, men for den tålmodige vinelsker er der masser at hente. Giv den godt med luft inden servering!

Pris
Log ind for at se B2B priser

Torre Zambra Trebbiano D'Abruzzo 'Piana Marina' 2019 Økologisk

Denne Trebbiano D'Abruzzo kommer fra marken Piana Marina i Villamagna-området.

Marken er gammel havbund og er derfor rig på sand, kalk og fyldt med gamel muslingeskaller og koraller. Ved høst afkøles druerne med det samme ved brug af tøris, for at holde aromaerne intakte. Vinen lagrer 'sur lie' på en blanding af barriques og ståltanke, hvorefter den hviler på beton og efterfølgende også på flaske.

Vinen har en indsmigrende næse med moden pære, stikkelsbær og lidt friskbagt brød. 
I munden har vinen en cremet struktur og en læskende syre. I selskab med en grapet bitterhed og en vedvarende mineralitet.

Vinen har en flot længde og teksturen er beriget fra lagringen 'sur lie'.

For at vinen skal præstere optimalt, anbefaler vi dekantering og at vinen åbnes i hvert fald et par timer i forvejen.

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2019
DruesortTrebbiano
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
LagringLagrer 'sur lie' i 15 mdr

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’. På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Abruzzo

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.