Villa Bellini

Villa Bellini, Ripasso "Sottolago" 2017 ØKO-certificeret

2017

Rig, saftig og elegant ripasso

Pris
Log ind for at se B2B priser

Villa Bellini Valpolicella Ripasso 'Sottolago' 2017 Økologisk

En ripasso, som du ikke har smagt den før! Der er saft og kraft, som der bør være, men det er pakket ind i en rank, struktureret pakke, som er både kraftfuld og læskende.

Vinifikation

Vinen spontangæres i ståltanke og herefter indtræder 'ripasso' teknnikken, hvor Amarone-kvaset tilføres. Lagres i omkring halvandet år i 5 hl ståltanke og tonneaux hvorefter vinen 'hviler' på flaske et år inden frigivelse.

Smagsprofil

Vinen er saftig, rig og elegant. Den er fyldt med modne, røde kirsebær, og en bunke krydderi fra 'ripasso'-teknikken. Her er der kaffe, tørret frugt og en masse peber!

Madsammensætning: Vi ville rigtig gerne prøve denne Ripasso til en peberbøf!

Lagringspotentiale: 5-8 år

Detaljer
LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentVilla Bellini
Årgang2017
DruesortCorvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
LagringBlanding af stål og tonneaux
ØkologiskJa

Villa Bellini

Villa Bellini ligger i Castelrotto, Valpolicella (Veneto) og er et lille økologisk vinhus, som producerer en elegant, syredreven Valpolicella-serie med en 'ren' Valpolicella, Valpolicella Ripasso og en Amarone della Valpolicella. Vinene er moderne i stilen, dvs. mindre frugttunge og sødmefulde og mere syrestyrede og balancerede.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.