Weingut Weiser-Künstler

Weiser-Künstler, Stef-Auslese '19 0,375L Enkircher Steffensberg Auslese '19 ØKO

2019

Botrytis (ædelråd) Mosel Riesling fra de stejle skråner ved Enkircher Steffensberg marken.

Restsødme 146 g/l
Syre 9,0 g/l

Pris
Log ind for at se B2B priser
Detaljer
LandTyskland
OmrådeMosel
ProducentWeingut Weiser-Künstler
Årgang2019
DruesortRiesling
Flaskestørrelse375 ml.
Alkohol8,5%
ØkologiskJa

Naturlig, klassisk Mosel-Riesling fra gamle upodede stokke

Siden maj 2017 har vi med stolthed repræsenteret det lille Mosel-hus, Weingut Weiser-Künstler, beliggende i Traben-Trarbach i Mittel-Mosel, blot 4-5 km fra Bernkastel.

Vinhuset er drevet af ægteparret Konstantin Weiser og Alexandra Künstler som har fremstillet Riesling i Mosel siden 2005, og som allerede i 2007 fik Jancis Robinsons opmærksomhed, da hun på sin blog opfordrende skrev ”Go find these wines!”. Også i Hugh Johnsons & Jancis Robinsons hovedværk ”Den store vinbog”, er Weiser-Künstler fremhævet som værende blandt morgendagens stjerner i Mosel.

I dag besidder Weiser-Künstler i alt 4,2 hektar med udelukkende Riesling fra marker på skråningerne Enkircher Ellergrub, Enkircher Steffensberg, Trabener Gaispfad og Wolfer Sonnenlay. I 2016 erhvervede de sig også Trarbacher Schlossberg og Taubenhaus. Alle disse plots var højt respekterede og demarkerede i 1897 Mosel-Weinbau-Karte, den oprindelige administrative kortlægning af vinmarkerne i Mosel under Koblenz-distriktet.

Weiser-Künstlers marker er fortrinsvis beplantede med gamle, upodede stokke, helt op til 100 år gamle. Produktionsfilosofien er organisk, respektfuld og funderet i maksimal hensyntagen til biodiversiteten, og med inspiration i Steiners biodynamik. Der arbejdes således økologisk i både mark og kælder (certificeret fra og med årgang 2017), vinene gærer udelukkende ved hjælp af druernes naturlige gær, og vinene klares eller filter-filtreres ikke. Det er derfor ekstremt rene og naturlige vine med fokus på det rene udtryk.

I produktionen anvender Weiser-Künstler en combination af ståltanke, gamle store fade (fuder), og i begrænset omfang brugte barriques. Fokus er på delikate Riesling-vine med notérbar restsødme, men de producerer også knastørre og halvtørre Rieslings.

Weiser-Künstlers vinstil er klassisk Mosel. Fra tørre til ædelsøde. De første Weiser-Künstler-vine, vi fik til lager, var alle årgang 2016, et år hvor udbytterne var små. I 2016 var der fx ingen Enkircher Ellergrub Kabinett eller Trabener Gaispfad Trocken, men Alexandra og Konstantin var dog i stand til at producere både Wolfer Sonnenlay Kabinett og Wolfer Sonnenlay Kabinett Trocken.

 

 

Mosel

Mosel er en vinregion i Tyskland, opkaldt efter Moselfloden, der har sit udspring i Vogeserne i Frankrig og ender ud i Rhinen ved Koblenz. Området er kendt for de mange vinmarker, som ligger langs floden, og er desuden et virkelig smukt vinområde. Området er kendt for sine Riesling vine, som modner bedst på de sydvendte marker, som i samarbejde med Moselfloden, sørger for optimale forhold.